Terör Örgütü PKK'nın Saldırıları

AK Parti Mardin Milletvekili Miroğlu: 'Düşmanlığında bir adabı bir usulü vardır. Düşmanlık bu şekilde olmaz. İnsan tabiatına yakışmayan, asla bağdaşmayan katliam ve infazlarla karşı karşıyayız' 'Herkes Kandil'deki politikaları eleştiriyor ama ben HDP'yi de eleştirmek istiyorum. Çocukların ölümüne yol açan politikalara seyirci kalmakla tarih ve siyaset önünde suçludur'

AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, terör örgütü PKK'nın saldırılarına ilişkin, 'Düşmanlığında bir adabı bir usulü vardır. Düşmanlık bu şekilde olmaz. İnsan tabiatına yakışmayan, asla bağdaşmayan katliam ve infazlarla karşı karşıyayız.' dedi.

Miroğlu, AK Parti Mardin İl Başkanlığını ziyaret ederek, İl Başkanı Mehmet Ali Dündar ve partililer ile görüştü.

Burada bir konuşma yapan Miroğlu, Türkiye'nin terör ve şiddet gündeminden hala uzaklaşamadığını belirterek, PKK'lı teröristlerin katlettiği vatandaşların yakınlarının üzüntüsünü paylaştığını ifade etti.

Midyat ilçesinde 2 korucu ile 1 askerin bomba yüklü araçla şehit edildiğini, Yeşilli ilçesinde ise bir muhtarın 'Hunharca ve barbarca' katledildiğini vurgulayan Miroğlu, şöyle konuştu:

'Muhtarımız önce infaz edildi sonra aracıyla birlikte yakıldı. Bu kadar zalimleşme, bu kadar hunharca davranmak bu ülkenin, bu coğrafyanın geleneğine, geçmişine ve tarihine hiçbir şekilde yakışmıyor. Bu bize ait bir kültür değil, bu dışarıdan ülkemize empoze edilmiş bir kültürdür. Düşmanlığında bir adabı bir usulü vardır. Düşmanlık bu şekilde olmaz. İnsan tabiatına yakışmayan, asla bağdaşmayan katliam ve infazlarla karşı karşıyayız.'

Ortadoğu'da çok büyük katliamların ve acıların yaşandığını anımsatan Miroğlu, PKK'lı teröristlerin Dürümlü'de yaptığı katliamın benzerini hiç görmediğini belirtti.

Miroğlu, 'Ben ilk defa 16 kişinin cesedinden geriye sadece 60 kilo doku parçasının kaldığını ve o 60 kilodan ibaret defin olayı yaşandığını görüyorum. Bu vahşetin bu barbarlığın ne Kürt halkından ne Türk halkından destek görmesi asla söz konusu değildir.' ifadelerini kullandı.

- 'HDP tarih ve siyaset önünde suçludur'

Özellikle gençlerin terör konusunda kandırıldığını ifade eden Miroğlu, şunları söyledi:

'Sadece Nusaybin'de 500 ile 600'e yakın örgüt militanı öldü. Bunun hesabını nasıl soracağız? Bunların yarısı Nusaybin nüfusuna kayıtlı çocuklar, orada doğup büyüdüler. Kim onları bu felakete sürükledi? Kim onları hendeklerin başında ölmeye davet etti? Evet, herkes Kandil'deki politikaları eleştiriyor ama ben HDP'yi de eleştirmek istiyorum. Çocukların ölümüne yol açan politikalara seyirci kalmakla tarih ve siyaset önünde suçludur.'

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın yapılan yanlışları hesap etmek yerine, AK Parti'de siyaset yapanları eleştirdiğini anlatan Miroğlu, 'Bence tam tersi. Selahattin Demirtaş ve ekibi çok steril. Bu halkın sorunlarından, bu halkın yaşadığı eziyetlerden bağımsız ve çok konforlu bir yaşam sürdüler bugüne kadar. Hiç birisinin çocuğu, kardeşi o hendeklerin başında değildi. Ama yoksul Kürt halkın çocuklarını o hendeklerin başına sürdüler ve çoğunun, yaklaşık 5-6 bin kişinin hayatını kaybetmesine yol açtılar.' diye konuştu.

Miroğlu, daha sonra Yeşilli ilçesinde teröristlerce silahla başından vurularak aracında yakılan Bahçebaşı Mahallesi Muhtarı Mehmet Acu'nun ve Midyat’ta bağlı Anıtlı Köyü’nde karakola bombalı araçla düzenlenen saldırı sonucu Şehit olan Geçici Köy Korucuları Tahsin Demir (38) ve Şehmus Boru’nun (42) Ortaca Köyü’ndeki taziyelerine katıldı.

Orhan Miroğlu, taziyenin ardından, Anıtlı Köyü’ne geçerek patlamanın yaşandığı karakolda incelemelerde bulundu.

Kaynak: AA