Sokak Hayvanları Kuduz Ve Parazitlere Karşı Kısırlaştırıldı

Batman Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğü, sokak hayvanlarını aşılama ve kısırlaştırma kampanyası kapsamında kuduz ve parazitlere karşı aşıladı.

Sokak Hayvanları Kuduz Ve Parazitlere Karşı Kısırlaştırıldı
Batman Belediyesi’nin ekolojik dengeyi gözetme ve her canlının yaşam hakkını koruma kapsamında sokak hayvanlarına yönelik 7 yıl önce başlattığı ’Sokak hayvanlarını koruma kampanyası’ yedinci yılında da devam ediyor. Bir Damla Yaşam Derneği ve Tatvan Belediyesi ile birlikte çalışmalarını sürdüren Batman Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, yedinci yılına giren sokak hayvanlarını aşılama ve kısırlaştırma kampanyası kapsamında bu yıl da sokak hayvanlarını kuduz ve parazitlere karşı aşılayarak kısırlaştırdı. Veterinerlik İşleri Müdürlüğü tarafından Batman Belediyesi Makine İkmal Sahası ilaçlama bölümünde kurulan sokak hayvanları mobil kısırlaştırma aracına getirilen hayvanlara gerekli aşı ve operasyonlar yapıldıktan sonra doğal ortamlarına bırakıldı. Veteriner işlerinden sorumlu Eş Başkan Yardımcısı Aziz Aksin, amaçlarının kampanyayı bundan sonraki yıllarda da sürdürmek, canlıların yaşam hakkı çerçevesinde bu uygulamayı kalıcı hale getirerek süreklileştirmek olduğunu belirtti.

Kampanyanın en önemli ayağının bir bilinçlendirme çalışması olduğuna dikkat çeken Eş Başkan Yardımcısı Aksin, “İnsanların sadece birbirlerine karşı hak ve sorumluluk sahibi olmadığını aynı zamanda diğer canlılara karşı da sorumlulukları bulunduğunu sürekli hatırlatmak gerekiyor. İlk eğitim çok önemli. Çocuklarımıza insan sevgisini, yaşama saygı, çevre bilinci ile birlikte ve diğer canlılara karşı ilgilerini uyandırarak, onlara bu sevgiyi aşılayarak kazandırabiliriz. Bu konuda hala alınması gereken büyük bir mesafe var. Kurumlardan çok iş ebeveynlere düşüyor. Aileler çocuklarına çevre ve canlılara karşı duyarlığı aşılamaları, hayvanlara eziyet etmemeyi öğretmeleri gerekiyor” dedi.

Kaynak: İHA