Sınıra Yeni Önlem Açıklaması Akıllı Kule

Milli Savunma Bakanlığı tarafından Suriye sınırındaki Hatay, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa ve Mardin illeri sınır hattında duvar örme işlemleri bir yandan sürerken, 300 metrede bir askeri ’akıllı’ kulelerin inşasına da başlandı.

Sınıra Yeni Önlem Açıklaması Akıllı Kule
Suriye sınırında bulunan Kilis’te, Türk Silahlı Kuvveleri teknolojik bütün imkanları seferber ederek, Suriye’den roket atışına karşı sınır hattında geniş güvenlik önlemini sürdürüyor. 18 Ocak 2016 tarihinden itibaren 80’in üzerinde roketin atıldığı Kilis’te, 8’i Suriyeli 21 kişi hayatını kaybederken, 88 kişi ise yaralandı. Önceki gün ise Gaziantep Havalimanı lojmanlarının bulunduğu bölgeye 2 roket atılması üzerine sınır hattında geniş güvenlik önlemleri alınırken, bütün teknolojik imkanlar da seferber edilmiş durumda.

SAKARYA GÖREV BAŞINDA

Edirne Uzunköprü’de bulanan 102’nci Topçu Alay Komutanlığı’ndan Kilis’e gönderilen Sakarya olarak bilinen Çok Namlulu Roket Atar (ÇNRA), sınır hattına kuruldu. ÇNRA sınır hattında ANTPQ-36 hedef tespit radarıyla roketlerin atıldığı bölgeler tespit edilerek, ÇNRA tarafından, fırtına obüs topları, tank birlikleri, ateş destek vasıtalarıyla Suriye’deki IŞİD mevzileri ateş altına alınıyor. İnsansız Hava Aracı , koalisyon uçakları, keşif birlikleri tarafından tespit edilen hedefler Genelkurmay karargahına bildiriliyor. Kilis ve Gaziantep Suriye sınır hattında Türk Silahlı Kuvvetleri tank birlikleri, zırhlı araçlar ile 24 saat esasına göre devriye geziyor.

SINIRDA DUVAR ÖRME ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Kilis’in Suriye sınır hattında 2 metre genişliğinde, 4 metre uzunluğunda ve 7 ton ağırlığındaki duvarların örülme işlemi son aşamaya geldi. Duvarların Türkiye-Suriye sınırına monte edilmesi çalışmaları sürüyor.

SURİYE SINIRINA ’AKILLI KULELER’ YAPILIYOR

Milli Savunma Bakanlığı tarafından Suriye sınırındaki Hatay, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa ve Mardin illeri sınır hattında duvar örme işlemleri bir yandan sürerken, 300 metrede bir askeri kulelerin inşasına da başlandı.

Kulelerin ve duvar örme işlemlerinin yapıldığı bölgede Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından tank ve zırhlı araçlar ile geniş güvenlik önlemleri alındığı gözlendi. 4 metre boyunda olan duvarların üzerine 1 metre jiletli tel çekilecek. Duvarların tamamlandığı bölgelere 300 metrede bir askeri kulelerin inşası sürüyor. Kuleler bittikten sonra ASELSAN tarafından geliştirilen makineli silahlar, termal kamera ve anons sistemi konulacak. Sınır hattına 300 metre yaklaşan şüpheli şahıslar Arapça, Türkçe ve İngilizce olmak üzere üç dilde anonslar yapılarak hedeften uzaklaştırılacak. Şahıslar 2 dakika içinde çekilmediği takdirde ise ateş edilecek bir sistem devreye gireceği bildirildi.



ÇATIŞMALAR SÜRÜYOR

Halep’in Azez ilçesi kırsalında terör örgütü IŞİD ile Özgür Suriye Ordusu arasında çatışmalar aralıklarla sürüyor. Zaman zaman şiddetlenen çatışmaların sesleri, sınır köylerinden duyuluyor. Çatışmalar nedeniyle atılan bomba ve toplar yüzünden yükselen dumanlar Kilis’ten dahi görülüyor.

Kaynak: İHA