Şeyh Edebali Cami Ve Külliye Açılışı

Şeyh Edebali Cami ve Külliyesi, törenle açıldı.

Kırşehir- Kayseri karayolu üzerinde bulunan ve Şeyh Edebali'nin doğduğu köy olarak bilinen İnanç köyünde düzenlenen törende konuşan Vali Necati Şentürk, Osmanlı Devletinin manevi mimarlarından Şeyh Edebali'yi her zaman rahmet ve minnetle andıklarını söyledi.

Şentürk, 'Şeyh Edebali, 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın', 'Ey oğul, insanlar vardır, şafak vaktiyle doğar, akşam ezanında ölürler' sözleriyle devlet adamlarına ve tüm insanlara önemli öğütler vermiştir. Şeyh Edebali, Osmanlı'nın kuruluş dönemlerinde yaşamasına karşın, sözleri ve verdiği öğütlerle en önemli değerlerimizdendir.' dedi.

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ise Şeyh Edebali cami ve külliyesinin hayırlı olmasını dilerken, emeği geçenlere teşekkür etti.

Ahi Evran Üniversitesi Ahilik Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Kazım Ceylan, programda, 'Cihan Devletinde Şeyh Edebali' konulu bir konuşma yaptı.

Açılış töreninde mehteran takımı gösterisi ve Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından katılımcılara yemek ikram edildi.

Törene, Mucur Kaymakamı Muhammet Önder, Mucur Belediye Başkanı Ali Şahin, Şeyh Edebali Derneği Başkanı Ramazan Karacaoğlu, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA