Niğde Belediyesi, İhtiyaç Sahipleri İçin Market Açtı

Niğde Belediyesi ihtiyaç sahibi vatandaşlar için market açtı.

Niğde Belediyesi, İhtiyaç Sahipleri İçin Market Açtı
“Gönül Kapısı” ismi verilen marketin açılış kurdelesini Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan kesti.

Paşakapı caddesinde hizmete açılan ve diğer marketlerden farklı olmayan “Gönül Kapısı” ihtiyaç sahibi vatandaşlar Belediye Sosyal İşler müdürlüğünden alınan kart ile alışverişe açıldı.

Açılış törenine Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, AK Parti Niğde İl Başkanı Emrah Özdemir, İl Genel Meclis Başkanı Bülent Küçüktuna, Niğde Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Şevket Katırcıoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü H. İbrahim Yaşar, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ali Nebol, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Sadece Belediyenin değil Niğdeli esnaf ve vatandaşlarında katkısını beklediklerini belirten Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, “Komşusu açken, tok yatan bizden değildir” hadisiyle Niğdeli vatandaşların her zaman yanlarında olduklarını söyledi.



Başkan Akdoğan, “Belediye olarak ihtiyaç sahibi vatandaşların her zaman yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Niğde’de Belediye başkanı olduktan sonra yapılan çalışmaları mukayese yapmak istemiyorum. Ama bizim dönemimizde evinde yemek yapamayan kardeşlerimize evlere sıcak yemek servisimize başladık ve Niğde Belediyesi Aşevi ve çorba pınarı kurduk. Askıda ekmek projesini geliştirerek Niğde’mizin 9 ayrı noktasında marketlerden vatandaşlarımızın ücretsiz ekmek almasına vesile olduk. Yine Üniversite okuyan kardeşlerimizin yanında olmaya çalıştık ve burs bağladık. Daha önce Gıda Bankası, Sosyal Market olarak gerçekleştirdiğimiz projemize bugün “Gönül Kapısı” ismi verdik. Her gönüle dokunmak ihtiyaç sahibine ulaşmak için burayı açıyoruz. Amacımız ihtiyaç sahibi kardeşlerimize son sistem ve belediye teknik personelimizin oluşturduğu bir yazılımla kart düzenledik. Vatandaşımıza verdiğimiz NİĞKART puan kartını verdik. Markette ürünlere puan uygulaması yaptık vatandaşımız puanıyla burada alışverişini yapabilecek.” diye konuştu.

“Gönül Kapısı”nda gıda, yiyecek, içecek, giyim ve beyaz eşya ürünleri ihtiyaç sahibi vatandaşların hizmetine sunuldu.
Kaynak: İHA