Necip Fazıl Kısakürek'e Anma

Türk edebiyatının usta kalemlerinden Kısakürek, vefatının 33'üncü yılında Sincan Belediyesince düzenlenen söyleşiyle anıldı.

ANKARA - Türk edebiyatının ve düşünce dünyasının önemli isimlerinden Necip Fazıl Kısakürek, vefatının 33'üncü yılında Sincan Belediyesince düzenlenen söyleşi ile anıldı.

Sincan Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Necip Fazıl Kısakürek anısına düzenlenen program kapsamında vatandaşlarla buluşan tiyatro sanatçısı Ahmet Yenilmez, hayatı ve eserleriyle Necip Fazıl’ı anlattı.

Lale Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlikte Necip Fazıl Kısakürek’in “Para” isimli oyununu da sahneleyen tiyatro Yenilmez, usta kalemin şiirlerinde müthiş bir görsellik olduğuna, az kelimeyle çok şey anlattığına vurgu yaptı. Yenilmez, Necip Fazıl Kısakürek'in şiirlerini de seslendirdi.

Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna da Necip Fazıl’ın Türk edebiyatı için ölümsüz eserlere imza attığını vurguladı. Tuna, 'Düşünce ve edebiyat dünyasının en önemli isimlerinden Necip Fazıl Kısakürek’i saygı ve rahmetle anıyorum.' ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA