Konya Çok Özel Misafirlerini Ağırladı

Eskişehir Umudun Çocukları Engelliler Dayanışma Yardımlaşma ve Bilinçlendirme Derneği üyeleri, Konya gezisini tamamladı.

Konya Çok Özel Misafirlerini Ağırladı
Konya’ya 2 otobüs ile hareket eden özel misafirler; Mevlana Celaleddin-i Rumi ve Şems-i Tebrizi türbeleri, Meram Bağları, Kelebekler Vadisi, müzeler ve bir çok tarihi yeri gezdiler. Otistik, zihinsel ve ortopedik engelli çocukların ve ailelerinin katıldığı Konya gezisinde, aileler ve çocuklar türbe ziyaretleri ile Semazen gösterilerinde çok duygusal anlar yaşadılar. Tropikal Kelebekler vadisinde gezerken inanılmaz haz duyduklarını belirten özel misafirler; kelebeğin koza’dan oluşumuna kadar tüm evrelerine şahit oldular. Nilüferler ve pek çok bitkinin yer aldığı ılık ve sakin atmosferden çıkmak istemeyen engelli vatandaşlar, 42 katlı Sini Kule’ de yemek yediler ve dinlenme fırsatı buldular. Kulenin en üst katından muhteşem Konya manzarasını seyreden misafirler, kendilerini bulutların içinde hissettiklerini söylediler.

Eskişehir Umudun Çocukları Engelliler Dayanışma Yardımlaşma ve Bilinçlendirme Derneği Başkanı Gülcan Soylu Karakuş, dar bir zaman diliminde dolu dolu gezip eğlendiklerini anlattı. Başkan Karakuş, özel günü geçirmelerine katkı sağlayan Eskişehir Vali Yarımcısı Hamdi Bilge Aktaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, daire başkanları, engelliler koordinasyon birimi yetkililerine teşekkür etti.
Kaynak: İHA