İş Bankası'nın 'Karneni Göster Kitabını Al' 9. Yılında

Türkiye İş Bankası'nın 2007-2008 eğitim öğretim yılında başlattığı 'Karneni Göster, Kitabını Al' kampanyası 9 yılı geride bıraktı.

Kampanyanın bu yılki kitabı İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali'nin ev sahipliğinde, Nobel ödüllü bilim adamı Aziz Sancar ve gazeteci yazar Doğan Hızlan'ın katılımıyla İş Kuleler'de gerçekleştirilen basın toplantısında tanıtıldı.

İş Bankası'nın bu yılki karne hediyesi olan 'Mars'a Nasıl Giderim? - Bilim Yolunda Eğlenceli Adımlar' isimli kitap Çağlar Sunay tarafından hazırlandı. Banka, kampanya kapsamında son okul zilinin çalmasını takiben yaz tatiline girecek olan 1 milyonu aşkın ilk ve orta öğretim öğrencisine kitap armağan edecek. Öğrenciler hediye kitaplarını İş Bankası şubelerinden alabilecekler.

İş Bankası, kampanya ile çocukların küçük yaşta kitap okuma alışkanlığı edinmesini ve nitelikli kitaplarla buluşmasını hedefliyor. Kampanya çerçevesinde kitap hediyesi, Türkiye'nin yanı sıra Almanya, Bulgaristan, Fransa, Gürcistan, Hollanda, Irak, İngiltere, İsviçre, KKTC, Kosova, Bahreyn ve Rusya olmak üzere 12 ülkedeki İş Bankası şubelerinden de yapılacak.

Karneni Göster Kitabını Al kampanyasında bu yıl dağıtılacak kitaplarla birlikte 9 yılda çocuklara dağıtılan kitap sayısı 11 milyonu aşmış olacak. İhtiyaç sahibi daha çok çocuğa ulaşabilmek için dağıtım kanallarını her yıl genişleten İş Bankası, Yatılı Bölge Okulları, Sevgi Evleri, Çocuk ve Gençlik Kapalı Cezaevleri ile Çocuk Eğitimevleri'ndeki çocukların yanı sıra mülteci kamplarındaki çocuklara da kitap hediye edecek. Hediye kitaplar, görme engelli öğrencilerin eğitim gördüğü okulların kütüphanelerine gönderilmek üzere Braille alfabesiyle de basılıyor.

-'Yoğun çocuk nüfusuna sahip bir ülke olarak eğitimi çok önemsemeliyiz'

Toplantıda konuşan İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, Karneni Göster, Kitabını Al kampanyasını sürdürmekten gurur duyduklarını belirterek, 'Geleceğimizi şekillendirecek nesillere, değeri ölçülemeyecek çok kıymetli bir hazine olan okuma alışkanlığının kazandırılmasına ve sevdirilmesine katkı yapmayı sürdüreceğiz' dedi.

Banka olarak ülkenin her alanda kalkınmasına ve toplumun ihtiyaçlarının doğru belirlenerek giderilmesine katkı sağlamaya önem verdiklerini dile getiren Bali eğitim, çevre ve kültür sanat alanlarında hayata geçirdikleri projeleri uzun soluklu, yaygın ve sürdürülebilir bir yapıda yürüttüklerini ifade etti. Bali, şöyle konuştu:

'Ülkemizde 23 milyona yakın çocuk nüfusu mevcut. Bu denli yoğun çocuk nüfusuna sahip bir ülke olarak eğitimi çok önemsemeliyiz. Eğitim konusunda gelişme sağlamamızın bir yolunun da bu alana yönelik yatırımların yanında merak, sorgulama, araştırma ve okuma alışkanlıklarının genç yaşta kazandırılmasından geçtiğine inanıyoruz. Bu inançla, bu yıl çocuklarımıza evren, dünyamız, yaşam, insan bedeni, insan etkinlikleri, bilim ve teknoloji başlıklarında kim, neden, ne zaman sorularına yanıt veren 'Mars’a Nasıl Giderim? - Bilim Yolunda Eğlenceli Adımlar' kitabını hediye edeceğiz.'

Bali, Nobel ödüllü bilim adamı Aziz Sancar'a ve kampanyaya verdiği destek nedeniyle gazeteci yazar Doğan Hızlan'a teşekkür etti.

-'Çocuklara bilim ile uğraşma yolunda ilham olmayı diliyorum'

Nobel ödüllü bilim adamı Aziz Sancar da İş Bankası'nın eğitim alanındaki bu sosyal girişimine katılmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi. Sancar, şunları kaydetti:

'Bu girişimin özellikle çocuklarımızın eğitimi için çok önemli olduğunu düşünüyorum. Şu anki durumumun, çocuklarımıza her şeyden ziyade bilim ile uğraşma yolunda ilham vermesini diliyorum.'

Gazeteci yazar Doğan Hızlan ise 'İş Bankası 9 yıldır, öğrencilere okuma sevgisini aşılıyor, okuma alışkanlığı kazandırıyor. Şimdiye kadar yayınlanan kitaplarda birçok öğrencinin yaz tatilinde bu kitapları okuyarak edebiyatı sevmeye başladıkları kanısındayım. Hatta bazıları o şairlerden, öykücülerden birinin eserini beğenip belki de onun okuru olmuşlardır. Bu yıl verilen Mars'a Nasıl Giderim kitabında da bilimin nasıl hayatımızın içine girdiğini, gündelik hayatımızdaki yerini öğreneceklerdir' değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA