Hüseyinbey Obasından Tarihi Şölen

Kırıkkale Hüseyinbey Obası Köyü Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği tarafından Sıla-i Rahim ve Hasan Şeyhi Anma Kültür ve Turizm Şöleni düzenlendi.

Hüseyinbey Obasından Tarihi Şölen
Şölene Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Balışeyh Kaymakamı Yusuf Yıldırım, AK Parti İl Başkanı Mürsel Akçay, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar ve çok sayıda davetli katıldı.

Hüseyinbey Obası köyüne ait geleneksel bir şöleni gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Dernek Başkanı Gazi Saydam “Hüseyinbey obası köyümüz 500 yılın üzerindeki tarihiyle köklü bir yerleşim bölgesidir. Köyümüzün tarihi ile her zaman gurur duyduk duymaya da devam edeceğiz” dedi.

Tarihi ve kökleri oğuz Türklerine dayanan Hüseyinbey Obası köyünde gerçekleştirilen şölenin ilerleyen yıllarda daha geniş kitlelere ulaşması gerektiğini dile getiren Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı da, “Bu şölen köy halkını bir araya getirmekle beraber birlik ve beraberlik duygusu aşılamaktadır. Oğuzların bayat boyundan gelen bu köyümüzün adı altında gerçekleştirilen bu şölenin bir bayat şenliği olarak daha geniş kitlelere ulaşması gerekmektedir” diye konuştu.

İnsanlar arasındaki birlik ve beraberlik duygularının pekişmesi açısından bu tür etkinliklerin önemli olduğunu dile getiren AK Parti İl Başkanı Mürsel Akçay ise, Hüseyinbey Obası’nın tarihi itibariyle en köklü yerleşim bölgelerinden biri olduğunu belirterek, şölendeki coşkunun bunu ortaya koyduğunu belirtti.

Kaynak: İHA