HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ Açıklaması

'(Yaşadığı sağlık sorunu) Bizden o kadar kolay kurtulmaları mümkün değil. Kaçacak bir parti yok karşılarında. Biz hep buradaydık ve burada olmaya devam edeceğiz. Daha da ölmeye niyetimiz yok' '(Dokunulmazlıkların kaldırılması) Bugün Meclis'te dokunulmazlıkların kaldırılmasını onaylayan, buna cevaz veren, yasaya imza atan, 'evet' diyen partilerden, bir 'siyasi parti' diye söz etmek mümkün değildir'

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, sabah saatlerinde yaşadığı sağlık sorunuyla ilgili, 'Bizden o kadar kolay kurtulmaları mümkün değil. Kaçacak bir parti yok karşılarında. Biz hep buradaydık ve burada olmaya devam edeceğiz. Daha da ölmeye niyetimiz yok.' dedi.

Yüksekdağ, partisinin kent buluşmaları programı kapsamında, Van'daki sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve parti üyeleriyle bir araya geldi.

Edremit ilçesinde düzenlenen toplantıda konuşan Figen Yüksekdağ, diğer partilerin HDP karşısında birleştiğini savunarak, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde iki gücün bulunduğunu iddia etti.

HDP'nin halkın oylarıyla Meclis'teki pozisyonunu sonuna kadar hak ettiğini ifade eden Yüksekdağ, şunları söyledi:

'Bugün Meclis'te dokunulmazlıkların kaldırılmasını onaylayan, buna cevaz veren, yasaya imza atan, 'evet' diyen partilerden, bir 'siyasi parti' diye söz etmek mümkün değildir. HDP olarak savaştan, şiddetten, kaostan başka siyasi yol olduğunu daha güçlü şekilde dile getirmeliyiz. Bizler dün olduğu gibi bugün de demokratik barışçıl bir siyasi alternatifin mümkün olduğunu çok iyi biliyoruz. Bugün dokunulmazlıkları kaldırılmış, yargının önüne atılmış bir parti gerçeğine rağmen bizlerin gücünü ve kendine güvenini kırmayı başaramıyorlar. Çünkü savaştan, yıkımdan beslenmiyoruz.'

Figen Yüksekdağ, sabah saatlerinde geçirdiği rahatsızlık nedeniyle kendisine 'geçmiş olsun' dileklerini iletenlere teşekkür ederek, 'Önemli bir sorun değil, küçük bir sağlık problemiydi ve geçti. Onlar her fırsatta bizim ya kaçmamızı ya da ölmemizi istiyorlar ama hiç biri olmadı bugüne kadar. Bizden o kadar kolay kurtulmaları mümkün değil. Kaçacak bir parti yok karşılarında. Biz hep buradaydık ve burada olmaya devam edeceğiz. Daha da ölmeye niyetimiz yok. Bizler, 'yaşamak direnmektir' sözlerine inananlar olarak yaşamımızın her bir saatini direniş olarak yaşayacağız. Bizim ölümümüz için gün sayanlar, bize 'ha kaçtı, ha kaçacak' diyenler, burada yaşayarak direnenlerin tarihsel cevabını alacaklar.' diye konuştu.

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, sabah saatlerinde geldiği Van Ferit Melen Havaalanı'nda rahatsızlanarak hastaneye kaldırılmıştı.

İlk müdahalenin ardından hastaneye yatırılan Figen Yüksekdağ, tedavinin ardından sağlık durumunun düzelmesi üzerine saat 16.00'da taburcu edilmişti.

Kaynak: AA