Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gezi göndermesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa'da yaşananlardan dolayı endişeli olduğunu belirterek "Protesto hakkını kullananlara şiddet uygulayan Fransız polisini kınıyorum. Vahim olayları aktarmayan batı medyasını ayıplıyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gezi göndermesi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gezi göndermesi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Esenler Belediyesi Kentsel Dönüşüm Konutları Teslim Töreni'nde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündeminde Fransa'da yaşanan protestolar vardı. 

Gezi olaylarını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Protesto hakkını kullananlara şiddet uygulayan Fransız polisini kınıyorum. Vahim olayları aktarmayan batı medyasını ayıplıyorum' dedi. 

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:
 
Burada İstanbul'un en güzel yerleşim alanlarından birini kurduk. Bu bölgede Esenler'e yakışan yeşil alanlarından tutunuz, diğer dev bir projenin hayata geçtiğini göreceksiniz. Bu yeşil alanlarda Esenler bugüne kadar beton yığınlarının arasında kayboluyordu, ama şimdi artık yeşil alanda var. Yüzde 70'i yeşil alan, okul, cami gibi ortak kullanım alanlarından oluşan zaten bir alan şu anda var. Tabii afet riski taşıyan alanların dönüştürülmesi konusunda hedefimiz çok büyük. Türkiye genelinde 20 yılda 6,5 milyon yapıyı bu şekilde dönüştürmeyi hedefliyoruz. Modern, insanca yaşayabileceğimiz yapılara evet.

AH GEZİCİLER AH!
Ah Geziciler ah! Eğreti binaların, çarpık yapıların yerinde şimdi nasıl modern bir bölgenin oluştuğunu gözleriyle görsünler. Ama onların gözleri var görmezler, onların kulağı var duymazlar. Onların dili var hakkı söylemezler. Onlara gerçek dersi siz vereceksiniz. Gerçek demokrasiye inanmış olarak siz vereceksiniz. Bugüne kadar verdiniz bundan sonra da vereceksiniz.

MENDERES'İ İPE GÖNDEREN SİZSİNİZ!
Çıkmış ne diyor 'kanımızı dökerler' diyor. Bizim öyle bir derdimiz yok ki, o dert senin geçmişinde var. Rahmetli Menderes ve arkadaşlarını ipe gönderen sizdiniz. Parlamentoda 'sizi ben bile kurtaramam' diyenlerin izinden giden sizsiniz. Bizim ne geçmişimizde ne bugünümüzde ne yarınımızda biz ancak bölücü terör örgütüyle bu mücadeleyi veririz...

KINIYORUM AYIPLIYORUM
Gezi Park'ındaki düzenlemeler bahane edilerek eylem başlamıştı. Bu eylemler sırasında arabalar yakıldı. Eylemlerin bahanesi Gezi Parkı'nın dahi altını üstüne getirdiler. Bugün Paris ve Briksel yanıyor. Başka batı şehirlerde de var. Ne gazetelerde haberler göremezsiniz. Paris'te yaşanan olaylardan dolayı endişeliyim, kaygılıyım. Paris polisini kınıyorum. Batı medyasını ayıplıyorum. 

BANA AKIL VERİYORDUNUZ
Bana akıl veriyordunuz, Paris'teki özgürlük mücadelesi verenlere niye böyle yapıyorsunuz?Paris'teki olaylar bizi çok üzüyor. Fransa'nın 17-25 Aralık benzeri operasyonlara maruz kalmasından korkuyorum. Paris'ten ve Brüksel'den endişeliyim.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gezi göndermesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gezi göndermesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gezi göndermesi