'Yevgeni Onyegin' Yeniden Sahnede

MDOB, ünlü Rus şair ve yazar Aleksandr Sergeyeviç Puşkin'in romanından baleye uyarlanan 'Yevgeni Onyegin'i bir kez daha sanatseverlerle buluşturdu Pyotr İlyiç Çaykovski'nin roman için yazdığı dünyaca ünlü opera müziğinin eşlik ettiği eser, koreografileriyle göz doldurdu.

İçel Devlet Opera ve Balesi (MDOB ), ünlü Rus şair ve yazar Aleksandr Sergeyeviç Puşkin'in romanından baleye uyarlanan 'Yevgeni Onyegin'i, yeniden sanatseverlerle buluşturdu.

Librettosu, Puşkin'in 'Yevgeni Onyegin' romanından hareketle Piyotr İlyiç Çaykovski ve Konstantin Schilowski tarafından yazılan 3 perdelik eser, İçel Kültür Merkezinde bir kez daha sahnelendi.

Pyotr İlyiç Çaykovski'nin roman için yazdığı dünyaca ünlü opera müziğinin eşlik ettiği eser, koreografileriyle göz doldurdu.

Orkestra yönetmenliğini Lorenzo Coladonato'nun, sahne yönetmenliğini Kenan Korbek'in üstlendiği Yevgeni Onyegin'in, dekor tasarımını Gürcan Kubilay, kostüm tasarımını Sevtaç Demirer, koreografiyi Serbülent Biçer, koro şefliğini Anıl Aydın, ışık şefliğini de Tarı Deniz yaptı.

Vatandaşların ilgi gösterdiği eserde başlıca rolleri ise Volkan Şen, Andrei Yevtushenko, Işıl Azaz, Bengi İspir Özdülger, Nihan Evren, Zeynep Tatlıpınar Kağnıcı, Bülent Bezdüz, Bilal Doğan, Hasan Berk, Serkan Sevinç, Mustafa Özer, Gülçin Altaş, Ayşe Pınar Balay, Özlem Zuhal Gürgen, Erdem Özdemir ve Mehmet Erkoç, dönüşümlü olarak paylaştı.

- Eserin konusu

Eser, yüksek sosyete hayatından bıkkın, genç bir Rus asilzadesi olan Yevgeni Onyegin'e amcasından taşrada bir kır konağı miras kalmasıyla başlıyor.

Yevgeni Onyegin, şehirden ayrılarak bu konağa göçer. Orada pek tanınmamış bir şair olan Vladimir Lenski ile hiç beklenmedik şekilde arkadaşlık kuran Onyegin, bir gün Lenski tarafından sözlüsü Olga Larina'nin evinde bir akşam yemeğine davet edilir.

Olga'nın, çok kitap okuyup kitap kahramanları gibi davranan kız kardeşi Tatyana, Onyegin'e aşık olur. O akşam Tatyana, Onyegin'e aşkını açıklayan bir mektup yazar.

Eser, iki gencin aşklarını mektuplar ve edebiyatla seyirciye sunuyor.
Kaynak: AA