Uşak Üniversitesi Rektörü Çelik Açıklaması

'Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü ikinci öğretimine 50 öğrenci alınmasına dair teklifimiz YÖK Genel Kurulu'nda kabul edildi'.

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, üniversitelerindeki İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü ikinci öğretimine öğrenci alınmasına dair teklifin, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) Genel Kurulu'nda kabul edildiğini bildirdi.

Uşak Üniversitesi Rektörü Çelik, yaptığı açıklamada, gelecek öğretim yılından itibaren İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nün ikinci öğretimine öğrenci alacaklarını bildirdi.

Rektör Çelik, 'Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü ikinci öğretimine 50 öğrenci alınmasına dair teklifimiz, YÖK Genel Kurulu'nda kabul edildi.' dedi.

Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesi bünyesinde halen Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, Radyo, Televizyon ve Sinema, Yeni Medya, Görsel İletişim ve Tasarım bölümlerinin birinci ve ikinci öğretimlerinin bulunduğunu aktaran Çelik, 2014-2015 öğretim yılında öğrenci alan Gazetecilik bölümünün de önümüzdeki yıldan itibaren ikinci öğretime de öğrenci kaydedeceğini belirtti.

Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesinin, alanında deneyimli ve başarılı öğretim elemanlarıyla ve günümüz şartlarına uygun ders içeriğiyle öğretimine devam ettiğini kaydeden Çelik, şöyle konuştu:

'İletişim Fakültemiz, öncelikle bölgenin en iyi iletişim fakültelerinden birisi olma hedefiyle çalışmaktadır. Sektöre nitelikli gazeteciler yetiştirmek üzere yola çıkan Gazetecilik Bölümümüz, gazetecilik mesleğinin önemini, kamuoyu oluşturmadaki işlevini bilen, meslek etiğine inanan, mesleğin gerektirdiği donanıma sahip, Türkiye'nin yanı sıra dünyayı da yakından izleyen, konulara geniş bir bakış açısıyla yaklaşan, alanında uzmanlaşmış kişiler yetiştirmeyi amaçlamaktadır.'
Kaynak: AA