Uluslararası Yörük Festivali 6 Mayıs'ta Başlayacak

Antalya Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen festivalin ikincisi, 68 Mayıs'ta gerçekleştirilecek.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Yörükler Derneğince düzenlenen '2. Uluslararası Yörük Festivali', 6 Mayıs'ta başlayacak.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, 3 gün sürecek festivalde, Yörük kültürünün farklı yönleriyle tanıtılması amacıyla etkinlikler gerçekleştirilecek.

Festival, Cumhuriyet Meydanı'nda 'göç duası' ve temsili 'geleneksel Yörük göçü' ile başlayacak.

Karaalioğlu Parkı'na kurulacak Yörük çadırında, keçi sağma, yün eğirme, kız isteme merasimi, keçe sanatı, fotoğraf sergisi, konser gibi birçok etkinlik yapılacak.

Kazak sanatçı Aslanbek Sultanbekov da dombrasıyla Antalyalılarla buluşacak. Sanatçılar Sümer Ezgü, Azeri Zamın Necefov ile Dağıstanlı Ahmet Ahmedov, festival kapsamında birer konser verecek.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Yörük kültürünü yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla yapılacak çalışmaları asli görevleri arasında gördüklerini belirtti.

Dünyanın dört bir tarafında yaşayan Yörükleri bir araya getirecek festivale, bu kültüre merak duyan herkesi davet ettiklerini bildiren Türel, 'Festivalimiz, gelecek nesillere kendi tarihimizi, kültürümüzü, gelenek ve göreneklerimizi tanıtmak, yaşatmak açısından büyük önem taşımaktadır.' ifadesini kullandı.

Manavgat ilçesinde Yörük Müzesi kurulması için çalışma yürüttüklerini de vurgulayan Türel, 4 bin metrekarelik müzede, Yörük kültürünün tanıtılacağını kaydetti.

Türel, 'Türkiye'de ilk kez yıkılan bir stadın yerine AVM ya da rezidans değil, halka açık park ve milli kültürümüzün yaşatılacağı kent müzesi yapıyoruz. Emlak uzmanlarının paha biçemediği bir alanda böyle bir müze projesini hayata geçirmemiz bile kültürümüzü yaşatmaya verdiğimiz önemi gösteriyor.' değerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: AA