Türkiye Sigarayla Savaş Derneğinden Başkan Karadeniz'e Anlamlı Ödül

Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, Türkiye Sigarayla Savaş Derneği tarafından sigarayla mücadele konusunda yaptığı çalışmalar dolayısıyla ödüle layık görüldüğü. Ödül töreninde konuşan Karadeniz, "Hayatımda bir tane bile sigara içmedim. Ama bu ödülden daha ziyade sigara içmemenin kendisi zaten alabileceğimiz en güzel ödüllerden biridir” dedi.

Türkiye Sigarayla Savaş Derneği tarafından her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen İnsanlığın Gerçek Dostları Ödülleri bu yıl da sahiplerine ulaştı. Yıl içerisinde derneğin sigarayla savaş konusundaki mücadelesinde destek veren Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz de ödüle layık görüldü.

Cemal Reşit Rey Konser Salonunda gerçekleşen ödül törenine; İstanbul Vali Yardımcısı Hasan Öztürk, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, Türkiye Sigara ile Savaş Derneği Genel Başkanı Mustafa Aydın, Şair Ahmet Selçuk İlkan ve çok sayıda davetli katıldı.

AHMET SELÇUK İLKAN ’OH DÜNYA VARMIŞ’ İSİMLİ ŞİİRİ OKUDU

Sigaranın kötülüklerini anlatmak için şiir yarışması düzenlendi.

Yarışmayı, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinden Ebru Asan isimli öğrencinin ’Oh Dünya Varmış’ isimli şiiri kazandı. Sanatçı Ahmet Selçuk İlkan’da geceye katılarak üniversite öğrencisi Ebru Asan’ın ’Oh Dünya Varmış’ isimli şiirini seslendirdi.

"SİGARA İÇMEMENİN KENDİSİ ZATEN BİR ÖDÜL"

Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, böylesine önemli bir konuda ödüle layık görüldüğü için son derece mutlu olduğunu belirterek “Sigara içmemenin kendisi zaten bir ödül. Ben hayatında bir tek sigara içmemiş birisiyim. Diş hekimiyim, diş hekimi olmanın da katkısı olmuştur mutlaka ama sigara içmeyi çok garip bir davranış olarak görüyorum. Babası 3 paket sigara içen, çevresinde çok fazla sigara içilen birisi olarak yaşadım. Çocukluğum böyle geçti. Ben sigara içen insanlara hep değişik gözle baktım. Çünkü, bir insanın dumanı içine çekebileceğini aklıma erdiremedim doğrusu. Hayatımda tek bir sigarayı bile denemek için yakmadım, kullanmadım. Bu anlamda, özellikle son zamanlarda Türkiye’deki gelişmeler çok sevindirici. Ancak sigara içen herkes şunu bilmeli ki başkaları için bir rol model oluyor, özellikle toplumun bir adım önünde bulunan kişilerin bu meselede daha dikkatli olması gerekiyor” diye konuştu.

"HERKES İÇİN SİGARASIZ BİR HAYAT DİLİYORUM"

Bugüne kadar sigara hakkında şiirler yazıldığını, şarkılar bestelendiğini belirten Karadeniz, şunları söyledi: “Sigaramın Dumanına Sarsam Saklasam Seni’ diye bir şarkı var. Ve, sevgiliye yazılmış. Yani bir insan sevgilisini sigarasının dumanına sarmaya nasıl kıyar bilemiyorum. Bu anlamda herkesin çok dikkatli olması lazım. Bu arada röportajı yapmış olduğumuz yerin hemen yanında Cemal Reşit Bey’i de elinde sigara ile görüyoruz. Bugün Cemal Reşit Rey Salonunda sigara ile ilgili, sigarasız hayatla ilgili ödül almakta bu resimle belki bir ironik bağ kuruyor. Ben herkes için dumansız ve sigarasız bir hayat diliyorum.”
Kaynak: İHA