Türker İnanoğlu, Sinema Onur Ödülünü Başkan Hazinedar'ın Elinden Aldı

Bu yıl 21’incisi düzenlenen Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri adeta ünlü geçidine sahne oldu. Gecede sinema onur ödülüne layık görülen Türker İnanoğlu, ödülünü, Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar’dan aldı.

Türkiye’de tiyatro ve sinema dallarında en uzun soluklu ve sadece oyuncu ödülleri veren tek organizasyon olan "Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri"nin bu yıl 21’incisi gerçekleşti. MKM Attila İlhan Salonu’nda gerçekleşen geceye tiyatro ve sinema dünyasının başarılı, ünlü ve duayen isimleri katıldı.

Sunuculuğunu Yekta Kopan’ın yaptığı gece de senaryosunu Attila İlhan’ın yazdığı, Sadri Alışık ve Çolpan İlhan’ın başrolü paylaştığı 1959 yapımı "Yalnızlar Rıhtımı" filminin aynı adlı şarkısını başarılı oyuncu Hatice Aslan seslendirdi.

Sinema Komedi Dalında En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü kazanan Cem Yılmaz, kendisi çekimde olan yakın arkadaşı Zafer Algöz’ün ödülünü de ikinci kez sahneye çıkarak aldı.Esprili cümleleriyle dikkat çeken ve salonu kahkahalara boğan Cem Yılmaz hem kendi ödülü, hem de Zafer Algöz’ün ödülünü almak için sahneye çıktığında, "İftarlık Gazoz" filmini yaratırken, o perdeye layık olmaya çalışan biri olarak beni böyle bir rolle buluşturan yönetmenim Yüksel Aksu’ya ve Muğla halkına katkılarından dolayı teşekkür ederim. Bir sinema ve tiyatro aşığı olarak burada bulunmak bir ödül zaten… Bu yıl 21’incisi düzenlenen ödül töreninde bir çok kere aday oldum ve ödül aldım bu süre içinde bir çok şey değişti ama bugün yine gördüm ki Kerem Alışık hiç değişmiyor" dedi.

Ödül gecesinde kısa bir konuşma yapan Kerem Alışık ise, "Çolpan İlhan şöyle derdi, biz oyuncular küçük mutluluklarla yetinebilen büyük savaşçılarız.Kendisi de bu tanımlamaya çok doğru bir örnek oldu. Koynunda mesleğinin şerefi, sanatı, ailesi, işi ve biricik eşi için büyük büyük savaşlar verdi. Bu koltuklarda o kocaman şefkatli gözleri ve fedakar omuzları ile bizleri kucakladı. Ne mutlu bize ki evinin salonlarında temellerini attığı Sadri Alışık Ödülleri’nin 21’incisinde onu Attila İlhan Salonu’na düşen gülümsemesiyle hatırlıyor, sırça bir taç gibi başımızın üstünde taşıyoruz.Bu sanat gecesini siz değerli sanat severler ve meslektaşlarımla paylaşmaktan kıvanç duyuyorum" şeklinde konuştu.

SİNEMA ONUR ÖDÜLÜ TÜRKER İNANOĞLU’NA VERİLDİ

Ödülünü Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’dan alan Türker İnanoğlu ise ,"1959 da çekilen yalnızlar Rıhtımı" sinema filminde Ömer Lütfü Akad’ın asistanıydım. Çolpan İlhan ve Sadri Alışık’la orada tanıştım. Sadri ile 12, Çolpan’la 8 filmde çalıştık ve dost olduk. Ailece görüşmeye başladık. O dönem Çolpan’a 4 ünlü isim aşıktı ama o Sadri’yi seçti. Çok özlüyorum, nurlarda yatsınlar" dedi.

Gecede şıklığıyla dikkat çeken Songül Öden ve geçen yılın En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü kazanan Serkan Keskin ile birlikte Nadir Sarıbacak’ı kutladılar.Kayhan Yıldızoğlu, Yılmaz Gruda, Suna Keskin, Serpil Tamur, Gülriz Sururi, Zihni Göktay,Göksel Kortay, Dilek Türker gibi sanat dünyasının duayen isimleri gecede geçen yıl ödül alan genç ve başarılı oyuncularla birlikte bu yılın en iyilerine ödüllerini verdi. Usta ve çırakların buluşması olarak nitenlendirilen bu görüntü davetlilerin sıkça alkışlarına neden oldu.

Geceye oğulları Süheyl, Behzat ve Süha Uygur’la katılan Necla Uygur sahneye çıktığında ödülünü veren Kerem Alışık "Çocuklarını tiyatro sahnelerinde büyüten fedakar bir anne, vefakar bir eş, 60 yıllık hakiki bir tiyatro emekçisine bu ödülü vermekten onur duyuyorum. İşte küçük mutluluklarla yetinebilen bir büyük savaşçı örneği daha." dedi

Geçtiğimiz yıl kaybettiğimiz, yıllardır Sadri Alışık Tiyatro Seçici Kurul Başkanlığı yapan gazeteci, yazar ve tiyatro eleştirmeni Üstün Akmen adına verilen ödülü "Küheylan" oyunuyla Yiğit Kocabıyık aldı. Ödülü Üstün Akmen’in eşi Şaylan Akmen verdi.Gecede "Senden Bana Kalan" filmindeki performansıyla Ekin Koç, Ayhan Işık Özel Ödülü’nü Mehmet Aslantuğ’un elinden aldı…Ekrem Bora Özel Ödülü ise, "İftarlık Gazoz" filmiyle küçük oyuncu Berat Efe Parlar ve "Nefesim Kesilene Kadar" filmiyle de Ece Yüksel’e, Yasemin Bora tarafından verildi.

Tiyatro Komedi dalında Yılın En Başarılı Erkek Oyuncu Ödülü’nü "Üç Nokta" oyunuyla alan Kerem Kobanbay, ödülünü alırken yaptığı konuşmada,"Babam koyu bir Sadri Alışık hayranı idi. Hafta da en az üç filmini izlerdi. Babam, Sadri Alışık’ın oğluna Kerem adını koyduğunu duyunca benim de ismimi Kerem koymuş" diyerek, Kerem Alışık’la selfie çekmeyi de ihmal etmedi.
Kaynak: İHA