Özay Gönlüm İçin Doğduğu Topraklarda 'Özay Gönlüm Evi' Yapılacak

Türk Halk Müziğinin önemli isimlerinden Özay Gönlüm için, doğduğu Tavas’ın Kızılcabölük mahallesinde Özay Gönlüm Evi yapılacak.

Özay Gönlüm İçin Doğduğu Topraklarda 'Özay Gönlüm Evi' Yapılacak
Kızılcabölüklüler Vakfı, Denizli Gazeteciler Cemiyeti İlyas Haytan toplantı salonunda basın toplantısı düzenledi.

Yeni yönetimin tanıtımını gerçekleştiren Kızılcabölüklüler Vakfı yeni dönemdeki projelerini de kamuoyu ile paylaştı. Denizli Gazeteciler Cemiyetinde düzenlenen basın toplantısına Kızılcabölüklüler Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Osman Erkli, Kızılcabölük Mahallesi Muhtarı Enver Tepeeri, Kızılcabölükspor 2. Başkanı Ergün Gürel, Kızılcabölükspor Basın sözcüsü ve Kızılcabölüklüler Vakfı 2. Başkanı Osman Gönlüm ve diğer yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

Kızılcabölüklüler Vakfının 1994’te kurulduğunu ifade eden Başkan Osman Erkli, “Eğitim başta olmak üzere değişik konularda gerekli desteği sağlamaktadır. Bu güne kadar iki bine yakın üniversite öğrencisini bu yılda 100 öğrenciye burs desteği sağlamaktadır. Bir başka amacımız Kızılcabölük kültür evinin oluşturulmasını sağlamak. Kızılcabölük kültür evinde bayanlara ve öğrencilere yönelik eğitim kursları, söyleşiler ve etkinlikler yapılacak. Özellikle bayanlar arasında dayanışmaya yönelik çay-yemek gibi kaynaşma toplantıları tertiplenecek. Konusunda uzman konuklar ile kadınlarımızın bilgi ve becerileri artırılacak. Ayrıca Denizli’de oturan Kızılcabölüklü hemşehrilerimizin bir arada olması sağlanacak. Gelenek, göreneklerimizin artırılması için yöresel yemek ve tatlıların yapılması sağlanacak’’ dedi.

Türk Halk Müziğinin en önemli isimlerinden biri olan Özay Gönlüm için doğduğu Kızılcabölük’te bir ev oluşturmayı planladıklarını kaydeden Erikli, sözlerini şöyle tamamladı:

"Denizli’yi ülke çapında tanıtan Türk Halk Müziği sanatçımız gururumuz rahmetli Özay Gönlüm’ün daha iyi tanıtılması için de planlarımız var. Ege ve Denizli folkloruna kazandırdıkları anlatılıp Mart ayında adına yakışır şekilde hafta olarak etkinlik yapılacak. Özay Gönlüm gelecek kuşaklara daha iyi anlatılacak. Ayrıca diğer zamanlarda kişisel eşya ve kültür amaçlı aksesuar foto gibi materyaller sergilenecek. Oluşturulacak Özay gönlüm evinde halkın beğenisine sunulacak."
Kaynak: İHA