Osmaniye'de Stratejik Kalkınmada Kent Değerleri Sempozyumu

Üç gün sürecek sempozyum, açılış töreniyle başladı.

Osmaniye’de “Stratejik Kalkınmada Kent Değerleri Sempozyumu Osmaniye” konulu sempozyum, açılış töreniyle başladı.

Vali Kerem Al, Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) amfisinde düzenlenen açılış töreninde yaptığı açıklamada, “Özellikle sanayileşme alanında yaşanan gelişmeler sosyo ekonomik kültürel grupların sahip olması gereken hakların üzerinden gelinmesi kentsel planlamanın ana konularından bir olmuştur. Ülkemizin genç illerinden biri olan Osmaniye’de de bu sorunları yoğun bir şekilde yaşamaktayız. Bu anlamda sempozyumdan çıkacak sonuçlar önemlidir.” dedi.

Belediye Başkanı Kadir Kara, sempozyumdan çıkacak sonuçlar stratejik hedeflerin belirlenmesinde bir yol haritası anlamı taşıdığını belirtti.

OKÜ Rektörü Prof.Dr.Orhan Büyükalaca, üç gün sürecek sempozyumda, Osmaniye’yi ekonomi, tarım, sanayi, arkeoloji potansiyelini, kaynaklarını ve yapılabilecekleri tespit edileceğini kaydetti.

Osmaniye’nin kalkınmasında ve dönüşümünde organize sanayi ile üniversitenin önemli olduğunu anımsatan Büyükalaca, şunları kaydetti:

“Sempozyum, Osmaniye'nin bugüne kadar gölgede kalan değerlerini bilimin güvencesinde ve Osmaniye halkının huzurunda, onlarla birlikte gün ışığına çıkartmayı amaçlamaktadır. Her kesimden Osmaniyelinin katılımına ve katkısına açık olan programda, farklı başlıklar altında Osmaniye değerleri hatırlanacak, yeni nesillere Osmaniyeliler tarafından aktarılacaktır. Tarihi, coğrafi, kültürel, sosyolojik, arkeolojik, folklorik, tarımsal, turistik, ticari-ekonomik yerel değerleri vasıtasıyla Osmaniye'nin stratejik anlamda kalkınması için uygun zeminin hazırlanmasında bir yol haritası çıkartılması planlanmaktadır. Üniversite-sanayi işbirliğine önem veren bir sanayi olmayı daha ilk günden ilke olarak benimsedik. Üniversitemiz, gerçekleştirdiği bütün etkinliklerde Osmaniye’yi işin içine katmakta, şehre sosyal kültürel ve sportif anlamda zenginlik kazandırmayı amaçlamaktadır.”

Müzik dinletisi ve Osmaniye tanıtım filminin ardından Vali Kerem Al ve protokol üyeleri, öğrenci yaşam merkezinin açılışını yaparak, binayı gezdi.

Sempozyumda ekonomi, sanayi, tarım, tarih, edebiyat, kültür, turizm, doğa, sanat, spor konularında sunumlar yapılacağı bildirildi.
Kaynak: AA