EXPO 2016 Antalya'da Önemli Yapılar Sponsorlarla Anılacak

THY, Turkcell ve Turkuvaz Medya, EXPO 2016'nın ana sponsorları oldu.

Türkiye'nin ilk botanik EXPO'su 'EXPO 2016 Antalya' için önde gelen markalarla sponsorluk anlaşması yapıldı.

EXPO 2016 Antalya Ajansı'ndan yapılan açıklamaya göre, yerli ve yabancı milyonlarca kişi tarafından ziyaret edilmesi beklenen EXPO 2016 Antalya sergi alanının, tanıtım açısından önemli bir mecra olacağına kanaat getiren THY, EXPO 2016'nın ana havayolu, Turkcell ana iletişim ve teknoloji, Turkuvaz Medya ise ana medya sponsoru oldu.

Böylece EXPO 2016 Antalya'nın en önemli yapıları, sponsorların isimleriyle anılacak.

6 ay boyunca EXPO 2016 Antalya sergi alanının simge yapısı kule, 'Turkcell EXPO Kulesi', aynı sürede yüzlerce etkinliğe ev sahipliği yapacak 5 bin kişilik amfi tiyatro da 'Turkcell Büyük Amfitiyatro' olarak adlandırıldı. THY ise çocuklara bilimi ve teknolojiyi sevdirip, geleceğin bilim insanı olma yolunda önemli rol oynaması planlanan Çocuk Bilim ve Teknoloji Merkezi'nin sponsorluğunu üstlendi. THY ayrıca kongre merkezinin hemen önündeki alana, çiçeklerle bezenmiş bir uçak maketi yerleştirdi.

EXPO 2016 Antalya'nın ana sponsorları THY, Turkcell ve Turkuvaz Medya, sponsorluk anlaşması gereği, promosyon olarak dağıtılmak üzere çok sayıda bilet alarak, 8 milyon ziyaretçi hedefine ulaşılmasına katkı sağlayacak.

- Diğer sponsorlar

EXPO 2016 Antalya'da yer alan Türkiye'nin ilk çocuk adasına da Torku sponsor oldu. İçinde onlarca atölye çalışmasının yapıldığı Torku Çocuk Adası, her gün yüzlerce çocuğu ağırlıyor. Torku Çocuk Adası'nda eğitici ve öğretici atölye çalışmalarına katılan çocuklar, keyifli zaman geçiriyor.

İlk tarım müzesinin sponsoru ise Gübretaş oldu. Başak formunda dizayn edilen müzede, tarımın geçmişten bugüne gelişimi 'yaşayan duvar' teknolojisiyle görseller eşliğinde ziyaretçilere sunuluyor.

EXPO 2016 Antalya'da su, ses ve ışık gösterilerinin en güzel izlenebildiği yerlerden olan şakayık terasının sponsoru ise Sabah Gazetesi.

Sabah Şakayık Terası, EXPO 2016 Antalya'nın 22 Nisan'da gerçekleştirilen resmi açılış töreninde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve diğer davetlileri ağırlamıştı.

Kaynak: AA