Ekpss Kura Başvuru Süreci Başladı

Bingöl Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, 2016 yılı Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) kura başvurularının başladığını duyurdu.

Duyuruda, kuraya ilkokul/ortaokul/ilköğretim ile özel eğitim iş uygulama merkezi veya okulu mezunu olan veya EKPSS/kuranın geçerlik süresi içinde mezun olabilecek durumda olan engelli adaylar başvurabileceği belirtilerek, “Adaylar sınava girmeyecek, sadece kuraya katılmak için başvuru yapacak, kuraya katılmak için başvuru yapacak adaylar için başvuru süresi 3 Mayıs 2016’da başlayıp, 16 Mayıs 2016’da sona erecek” denildi.

ÖZÜR DURUMU YÜZDE 40

Kura başvurusunda mevcut engelli sağlık kurulu raporlarının yüzde 40 ve üzerinde olmasının yeterli olacağının kaydedildiği duyuruda, şu ifadelere yer verildi:

“Adaylar, başvuru işlemi için ÖSYM Başvuru Merkezine gitmeden önce, aday ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğü (varsa ilçe) görevlisi tarafından imzalanmış Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı belgesini edinmek zorunda olacak. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğünden Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı belgesini edinmeyen adayların ÖSYM Başvuru Merkezlerince başvuruları alınmayacak. Ortaöğretim kurumu müdürlükleri ve ÖSYM Sınav Koordinatörlükleri kurada ÖSYM başvuru merkezi olarak görev yapacak. Başvuru merkezleri başvuruları, resmi iş gününde ve resmi iş saatleri arasında alacaklar.”

İlki 2012 yılında ve ikincisi 2014 yılında yapılan EKPSS ve kura sistemi ile bugüne kadar yaklaşık 22 bin engelli memur adayının kamu kurumlarına yerleştirmesi yapıldı. 2011 yılında 20 bin 829 olan engelli memur sayısı, 2015 yılsonu itibariyle ikiye katlanarak 40 bin 656’ya çıktı. 2015 yılında yapılan ikinci yerleştirme sonrası yerleştirilen engelli sayısı 42 bin 606’yı buldu.
Kaynak: İHA