'Devrim'in mühendisi hayatını kaybetti

Eskişehir’de üretilen ve Türkiye’nin ilk yerli otomobil projesi Devrim’in yapımında çalışan mühendis Kemalettin Vardar 83 yaşında hayatını kaybetti.

'Devrim'in mühendisi hayatını kaybetti
'Devrim'in mühendisi hayatını kaybetti
23 kişilik proje ekibinin içerisinde yer alan ve en genç mühendislerden olan Vardar, Eskişehir Lokomotif ve Motor Sanayii Müessesesi ve Eskişehir Çimento fabrikasının bir dönem müdürlüğünü yapmıştı. Kemal Vardar için 4 Mayıs Çarşamba günü İstanbul'da cenaze töreni düzenlenecek. Şakirin Camii'nden kaldırılacak Vardar'ın cenazesi, Üsküdar Karaca Ahmet Mezarlığı'na defnedilecek.

Kemalettin Vardar'ın vefatı ile ilgili olarak konuşan Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Başkanı Savaş Özaydemir, Vardar'ın vefatından dolayı büyük üzüntü içerisinde olduklarını belirtti.

Özaydemir, “Türkiye'nin zor koşullarında özgün ve büyük bir cesaretle yapılan Devrim, sanayicilerimiz için bugün bile ilham kaynağıdır. Sayın Vardar bu projede büyük emekler harcamış ve Eskişehir'de önemli hizmetlere bulunmuştur. Kendisine Allah'tan rahmet yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı dileriz” dedi.

Kaynak: İHA