Civelek'ten Üniversite Açıklaması

Kdz. Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cevdet Civelek, Kdz. Ereğli TSO Başkanı Yaşar Tetiker’in fikrini desteklediklerini kaydetti.

Civelek'ten Üniversite Açıklaması
Civelek, Kdz. Ereğli TSO Başkanı Yaşar Tetiker’in Kdz. Ereğli’ye üniversite kurulması gerektiğini, Ereğli’nin sosyal, kültürel, ekonomik, nüfus ve coğrafi yapısının yanı sıra avantajlı birçok özelliği ile üniversite kurulmasına uygun olduğunu söyleyen fikrini şoförler odası olarak desteklediklerini kaydetti.

Civelek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Kdz.Ereğli İlçemizin köyleri ile beraber 175.000’ ne yakın nüfusu olmasına rağmen İlçemizde Yüksek Okul ve Fakültelerde okuyan 4000-5000 civarında öğrenci bulunmakta, bizden nüfusu daha az olan ilçelerde öğrenci sayısı 20.000-30.000 bulmaktadır. Bu ilçelere üniversiteler kurulmakta, fakülteler açılmakta, bizim ilçemiz bundan mahrum kalmaktadır. Ayrıca Ereğli İlçemiz ve yakın komşu ilçemiz olan Alaplı’yı da bu işin içerisine kattığımızda İlçemiz Üniversiteyi kaldıracak durumdadır. İki ilçedeki yüksekokullarda ve fakültedeki öğrencilerin sayılarını göz ününe aldığımızda Ereğli İlçemize üniversite kurulması gerekmektedir. Üniversite kurulması için Eski Ereğli Devlet Hastanelerinin bulunduğu alanın uygun olduğunu düşünmekteyiz. Ereğli İlçemizde bulunan Oyak Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları yetkililerinin metalürji ile ilgili bölüm açılması talebi oldukları, Kışla Mevkii’nde bulanan bekar lojmanlarının olduğu alanı ve Bağlık Erdemir Lojmanlarının olduğu yerde yıkılan lojmanların yerini, yeni kurulması muhtemel bir üniversiteye hibe verebileceklerini belirtmektedirler. İlçemize üniversite kurulması halinde ilçe ekonomimize büyük katlı sağlayacaktır. Oda olarak bu konuda Ticaret ve Sanayi Odasını desteklemekte, üzerimize düşen bir görev olduğunda yapmaya hazır olduğumuz kamuoyuna saygı ile duyururuz."
Kaynak: İHA