Başkan Erol Yarar Açıklaması Murat Dağı Türkiye'nin Önemli Kayak Merkezlerinden Birisi Olacak

Türkiye Kayak Federasyon Başkanı Erol Yarar, Gediz Murat Dağı’nın, Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden birisi haline geleceğini ifade etti.

Başkan Erol Yarar Açıklaması Murat Dağı Türkiye'nin Önemli Kayak Merkezlerinden Birisi Olacak
Kütahya protokolü ile birlikte Murat Dağı’nda incelemelerde bulunan Yarar, Kütahya’nın Türkiye’de kayak yapılabilen 48 ilden biri olduğunu belitrerek, "Kütahya’mızın potansiyeli çok yüksek. Hem Ege Bölgesi’nde olması hem de termal kaynaklara sahip olması açısından Türkiye için çok önemli bir kayak merkezi haline gelebilir. Hem termal, hem kayak turizminin birlikte yapılacağı tesislerin hızlı bir şekilde kurulması bekleniyor. Murat Dağı hem ormanlık bir alan, hem kaplıca, hem de kayak alanlarıyla çok önemli bir yere gelecektir” diye konuştu.

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz da, "Murat Dağı Ege Bölgesi’nin en yüksek dağlarından. Bir diğer yandan kar potansiyeli ile kayak açısından toz kara sahip ender dağlardan bir tanesi. Elimizdeki bu değerin hem turizme, hem ekonomiye katkısını sağlamak için Murat Dağı Termal kaynakları ile kayak merkezini birleştirelim istedik. Uzun süredir hem yer tahsisi, hem imarla ilgili çalışmaları devam ettiriyoruz. Türkiye Kayak Federasyon Başkanı Erol Yarar ekibiyle beraber geldi. Hem Türkiye hem de Dünya’daki kayak turizmini değerlendirdik. Murat Dağı’nda yapılacak çalışmaları beraber yapalım istiyoruz. Tecrübelerinden, birikimlerinden istifade etmeliyiz. Civar illerle birlikte bölgede eksikliğini duyduğumuz kayak merkezinden azami şekilde istifade etmenin yolunu kısa zamanda hep birlikte açacağız” şeklinde konuştu.

2 bin 312 metre yükseklikteki Murat Dağı’nın bin 450 metrede bulunan Murat Dağı Termal Turizm Merkezi’nde incelemelere Kütahya Belediye Başkan Vekili Galip Gültekin, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü (DPÜ) Remzi Gören, AK Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş, Şaphane Kaymakam Asım Solak, Aslanapa Kaymakam vekili Engin Tok, Çavdarhisar Kaymakam vekili Kerem Türker, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Mustafa Uğur, Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, Türkiye Kayak Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Pehlivan ile ilgili daire müdürleri katıldı.

(EFE)
Kaynak: İHA