Bafra Açık Ceza Ve İnfaz Kurumu Sebze Üretecek

Samsun Bafra Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Hazine’den tahsis edilen arazide kışlık ve yazlık sebze üretimi yapılacak.

Bafra Açık Ceza Ve İnfaz Kurumu Sebze Üretecek
Bafra Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan proje kapsamında Bahçeler Mahallesi Sedde yolu kenarında Hazine’den tahsis edilen 70 dönüm arazide ilk fideler Kaymakam Halis Arslan ve Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin tarafından toprakla buluşturuldu.

Kaymakam Arslan yaptığı açıklamada, “Yaklaşık 8 ay önce Cumhuriyet Başsavcım böyle bir projeden bahsettiği zaman boş bir hazine arazisi aramıştık. Cezaevinde arkadaşlarımızın tarımsal faaliyetlerde bulunabilmesi için Başsavcımla birlikte buralarım gezdik. 70 dönüm arazinin tahsisini sağladık. Burada Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü elamanları ve cezaevindeki bu konuda daha önceden tecrübesi olan arkadaşlar sayesinde üretim yapılacak. Bugün kavun karpuz fidesi var. Onları toprakla buluşturacağız. Daha sonra geri kalan kısmında da fasulye ekimi planlanmakta. İleride Cumhuriyet Başsavcımla birlikte buraya sera düşünebiliriz. Biz üretimi sağlayacağız, tüketimi kendileri sağlayacak” dedi.

İlk etapta 35 dönüm arazide ekimi gerçekleştirileceğini ifade eden Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin, daha sonra geri kalan 35 dönümlük alanda ekim işlerinin yapılacağını söyledi.

Keskin, “Önümüzdeki yıllarda arazide yapılacak çalışmalarla daha elverişli duruma gelmesi sağlanacak. Kışın ise kışlık ürünlerin ekimi yapılacak. İnfaz kurumu bakımından hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Fide dikim etkinliğine ayrıca Cezaevi Savcısı Uğur Karadeniz, Cumhuriyet Savcısı Oktay Akkaya, Bafra T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Adem Tatlısoy, Bafra Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Recep Görüş, Gıda Tarım ve hayvancılık İlçe Müdürü Ahmet Dursun, Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner ve infaz karomu memurları katıldı.

Bafra Açık Ceza İnfaz Kurumu tarafından ekimi yapılacak araziden elde edilecek ürünlerin Bafra Hali ve çevre cezaevlerine uygun fiyatlarla verileceği bildirildi.

Kaynak: İHA