Ustanın 'İki Senedir Yakmadı' Dediği Mangal, Lokantayı Kül Ediyordu

Kocaeli’nin Kartepe ilçesi Eşme’de bulunan bir lokanta, iş yeri sahibinin uyarılarını dinlemeyen ustanın mangalı fazla yakması sonrasında kül olmanın eşiğinden döndü.

Ustanın 'İki Senedir Yakmadı' Dediği Mangal, Lokantayı Kül Ediyordu
Yangın Kocaeli-Sakarya arasında bulunan D100 karayolu üzerinde Eşme ışıklar mevkiinde yer alan bir lokantada meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, iş yeri sahibinin yangın çıkabilir uyarılarını dinlemeyen aşçının fazla kömür koyduğu mangaldan çıkan alevler bir anda bacayı sardı. Meryem G.’ye ait bir lokantada, çıkan yangın, çatı malzemelerini tutuşturması sonucu üst kattaki evin balkonuna kadar yükseldi. Lokantada bulunan yangın tüpüyle alevlere müdahale eden işçiler, alevlerin büyümesi üzerine olay yerine itfaiye ekipleri çağırdı. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri tutuşan mangal ve bacayı söndürerek lokantayı kül olmaktan kurtardı.

Yangın sonrası itfaiye ekiplerine bilgi veren Meryem G.’nin eşi Yılmaz G. ise 2 sene önce de mangaldan yangın çıktığı için aşçıyı uyardığını, ancak ustanın “İki senedir yanmadı” diyerek mangalı çok yakması sonucu yangın çıktığını söyledi.



Can kaybının yaşanmadığı yangın sonrasında lokantada maddi hasar meydana gelirken, iş yeri çalışanları yanan mangalın ardından zarar gören yerlerde onarma çalışması başlattı.
Kaynak: İHA