Paris'in Ortasında Bir Sığınmacı Kampı

Paris'in 18. bölgesindeki Jardin d'Eole parkında, derme çatma çadırlar içinde kalan 500 kadar sığınmacı yaşam savaşı veriyor Sığınmacılar, Paris'ten Calais'ye ardından da İngiltere'ye geçmek istiyor

Fransa'nın başkent Paris'te bir parkta kalan sığınmacılar İngiltere'ye geçebilmenin yolunu arıyor.

Paris'in 18. bölgesinde bulunan Jardin d'Eole parkında, derme çatma çadırlarda yaşayan 500 kadar sığınmacı, Fransa'ya gelen her sığınmacı gibi İngiltere'ye geçip daha iyi bir yaşama sahip olmanın hayalini kuruyor.

Geçen yıldan bu yana birçok kez sığınmacıların çadırlarını kurduğu parkta, Fransız polisi sık sık yeni gelenleri tahliye ediyor.

Yağmurda sırılsıklam olmuş çadırların içinde küçük çocuklar ve hamile kadınlar da kalıyor.

Devletin yemek dağıtımı yapmadığı kampta, sığınmacılar karınlarını birkaç gönüllü organizasyonun verdiği yemekler sayesinde doyuruyor.

Sığınmacıların ilk hedefi Calais'ye gidebilmek. Ardından hepsi İngiltere'deki yakınlarının yanına geçmek istiyor. Ancak bunun için onları tehlikeli bir yolculuk bekliyor.

Fransa'nın Manş Denizi kıyısı kenti Calais'deki sığınmacılar, karşı tarafa geçebilmek için hava kararınca kilometrelerce yürüyerek polisin olmadığı bir noktada otoyollara çıkmaya çalışıyor.

Otoyoldan İngiltere tarafına giden kamyon ve tırlara tutunmaya çalışan sığınmacılar, bir şekilde İngiliz topraklarına geçebilmenin yolunu arıyor. Ancak otoyollara çıkan sığınmacılardan bazıları araçların ve kamyonların altında kalarak can veriyor.

Paris yönetimi, ülkede sığınmacılar için kalıcı bir merkez inşa etmemekle eleştiriliyor. Özellikle başkentte, son 1 yılda sığınmacıların kamp kurduğu 20'den fazla yer tahliye edildi.

İnsan hakları ve sığınmacı dernekleri, Fransa'nın gelen sığınmacılar için bir an önce çözüm bulması gerektiğini söylüyor.
Kaynak: AA