Necip Fazıl Kısakürek'in Vefatının 33'Üncü Yılı

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesi tarafından, Necip Fazıl Kısakürek'in vefatının 33'üncü yılı nedeniyle 'Gençlerle Necip Fazıl' paneli düzenlendi.

Panelde ilk olarak Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) İlahiyat Fakültesi öğrencisi Ayşegül Aytekin, Konya İl Halk Kütüphanesi Konferans Salonu'nda, 'İslami Bir Mücadele Aracı Olarak Necip Fazıl Dergileri' başlıklı bir konuşma yaptı.

Aytekin, Necip Fazıl'ı konuşmanın, devrinin başka şair ve mütefekkirlerini konuşmakla aynı şey olmadığını söyledi.

Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Hatice Şimşek de 'Gözden Kaçan Eserler: Necip Fazıl'ın Tiyatroları' adlı sunum yaptı.

Necip Fazıl'ın tiyatro eserlerini üslup ve konu bakımından tahlil eden Şimşek, 'O, Cumhuriyet tarihinin en önemli piyes yazarlarından birisiydi. İslami hassasiyeti olan kişilerin tiyatro ve sinemaya artık gereken önemi göstermeleri gerekiyor.' diye konuştu.

Aksaray Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrencisi Mihriban Acar ise 'Necip Fazıl'ın Basın Savunmaları' adlı bir konuşma yaptı.

Necip Fazıl'ın eşine az rastlanan bir şahsiyet olduğunu belirten Acar, 'Necip Fazıl'ın büyüklüğü, üstat oluşu, hem Sokrates gibi hakimler önünde kendini çok iyi ifade etmesi hem de kendini mahkum eden düzende öldükten sonra bile büyük alaka görmesindendir. Necip Fazıl, fikir ve sanat adamı olarak adım attığı her alanda muvaffak olmuş, harika izler bırakmış çok yönlü bir şahsiyettir.' şeklinde konuştu.

Panelistlerin sunumlarının ardından değerlendirme konuşması yapan eski Tarım Bakanı Prof. Dr. Sami Güçlü, genç panelistlerin yaşlarının üstünde bir performans gösterdiklerini aktardı.

Programa, kentteki bazı protokol üyeleri ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA