Müzayedede 101 Bin Liraya Hilye-İ Şerif Satıldı

Çeşitli dönemlere ait çok sayıda eserin satışa sunulduğu müzayedede, 20. yüzyılın ünlü hattatlarından Mehmed Aziz Rufai Efendi'nin Hilyei Şerif'i, 101 bin liradan alıcı buldu

Sancak Müzayede tarafından düzenlenen 'Özel Koleksiyonlar, Osmanlı, Modern, Çağdaş ve Karma Sanat Eserleri Müzayedesi'nde çeşitli dönemlere ait yüzlerce eser satışa sunuldu.

Dedeman Hotel'de yapılan müzayedede, İstanbul ve Kahire'de çalışmalar yapmış, 20. yüzyılın ünlü hattatlarından Mehmed Aziz Rufai Efendi'nin Hilye-i Şerif'i, satışı yapılan en pahalı eser oldu. Tezhibi, dönemin klasik tarzıyla yapılan, hicri 1315 tarihli, sülüs-nesih hat ile yazılmış eser, 101 bin liradan yeni sahibine kavuştu.

Ressam Şevket Dağ'ın, imzalı ve özel koleksiyonda yer alan eseri ise satışı yapılan en pahalı ikinci eser oldu. 'Rumeli Hisarı' isimli, 38x46 cm ölçülerinde 1934 tarihli duralit üzeri yağlı boya tablo, yaklaşık 63 bin lirayla yeni sahibinin oldu.

- Mübin Orhon'un tablosu 50 bin 500 lira

Ressam Mübin Orhon imzalı, 1961 tarihli, 50x73 cm ölçülerindeki, tuval üzeri yağlı boya eser ise 50 bin 500 liradan satılarak, satışı yapılan en pahalı eserler arasında yer aldı.

Özel koleksiyondan Rus 88 ve Faverge imalat damgalı gümüş yumurta ise müzayedenin el ilgi çeken eserlerinden oldu. Yüzeyi mine işçilikli, içinde rose quartz taşından oyma baykuş figürü bulunan, üst kısmı kilitli ve açılır sistemli eser, yaklaşık 42 bin liraya alıcı buldu.

Müzayedede ayrıca çeşitli dönemlere ait biblolar, mutfak malzemeleri, ev dekorasyon ürünleri gibi birçok parçanın satışı yapıldı.
Kaynak: AA