Kartal'da Ahilik Haftası Kapsamında 'Şed Kuşanma' Töreni Düzenlendi

Kartal Belediyesi, Ahilik Haftası kapsamında bir dizi etkinlik düzenledi. Şed kuşanma töreninin de yapıldığı etkinlikte, katılımcılara bulgur pilavı ve ayran ikram edildi.

Kartal Belediyesi, Kartal Kaymakamlığı ve Kartal Cemevi Vakfının işbirliğiyle düzenlenen Ahilik Haftası kutlaması Kartal meydanında gerçekleşti. Programa Kartal Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ali Ekber Şahin, Kartal Cemevi Vakfı Başkanı İsmail Saçlı, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Kartal Cemevi Vakfı Başkanı İsmail Saçlı, “Kartal meydanında başta Kartal Belediyemizin desteğiyle, Kartal Kaymakamımızla, Kartal Cemevi Vakfımızla bu kültürü, bu inancı sürdürüyoruz. Özellikle kapalı salonlarda, sadece Cemevi veya konferans salonlarında değil, işte burada gezmeye gelen tüm halkımızın da bunu öğrenmesi, anlaması için biz etkinliği Kartal meydanına taşıdık” dedi.

"ULULARIMIZI, PİRLERİMİZİ ANMAZSAK, BU KÜLTÜR NOSTALJİ OLUR KALIR"

Ahilik kültürün önemine değinen Saçlı, “Ulularımızı, pirlerimizi, geçmişteki büyüklerimizi eğer bugün anmazsak, bu kültür nostalji olur. Ahi Evran etkinliğini Kartal Cemevi Vakfı olarak sahiplendik, üstlendik. Aslında bizim sahiplenme yönümüz biraz kültürel değerler açısından o değerleri öğrenmek, Hacıbektaş öğretisini anlatabilmek açısından. Yoksa aslında Ahi Teşkilatı 13’üncü yüzyılda esnaf sanat odalarının, bugünkü odaların olduğu gibi 32 kalemle iş yapan esnafın bir araya geldiği Ahi Evran, kardeşlik demek” diye konuştu.

Başkan Saçlı’nın yaptığı konuşmanın ardından Şed kuşanma töreni yapıldı, ardından programa katılanlara etli bulgur pilavı ve ayran ikram edildi.
Kaynak: İHA