'Sokak Köpekleri Bal İle Betty'nin Galası Yapıldı

Başrolünde çocuklar ve köpeklerin oynadığı ilk sinema filmi olan ’Sokak Köpekleri Bal ile Betty’ gerçekleştirilen gala ile vizyona girdi.

'Sokak Köpekleri Bal İle Betty'nin Galası Yapıldı
Türkiye’de başrolünde köpekler ve çocukların olduğu ilk ve tek sinema filmi olma özelliği taşıyan "Sokak Köpekleri Bal ile Betty" Eyüp Belediyesi’nin katkılarıyla Vialand’da gerçekleştirilen gala ile vizyona girdi. Yönetmenliğini Fedai Çakır’ın yaptığı ve başrolde de iki köpeği oynattığı film Samsun’un Bafra ilçesinde iki aylık bir sürede çekildi. Sokak köpeklerine yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla hazırlanan filmde sokak köpeklerinin dramı ve hayvan sevgisi anlatılıyor. Galaya Eyüp Belediyesi Başkanı Remzi Aydın ve Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin yanı sıra iş ve sanat dünyasından birçok ünlü isim katıldı.

Başrol oyuncuları olan Bal ve Petty isimli köpeklerin katılımcıların arasında dolaşması ise renkli görüntüler oluşturdu.

"ŞEHİR HAYATININ GETİRDİĞİ OLUMSUZLUKLAR, SOKAK HAYVANLARINA YAKLAŞIMLARI ETKİLİYOR"

Sokak Köpekleri Bal ile Petty filminin galasına katılarak konuşma yapan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, "Çevremize ya da toplumumuza baktığımız zaman birçok sorunun doğal dengesinden uzaklaşmış olmasından kaynaklandığını görebiliyoruz. Hayvanlarla ilgili problemler de bunlardan kaynaklanıyor. Hayvanlar ve bitkiler Allah’ın bize bir emaneti ve bizler yaratılan her şeyi yaratandan dolayı sevmek durumundayız. İnsanların kendisinin dışında olan varlıklarla bir dengede ilişkisi var. Dengeli ilişkinin kaybolması beraberinden sevmemeyi de getiriyor. Bu dengenin kaybolması başka ilişkiden kaynaklanan başka olumsuzlukları da meydana getiriyor. Şehir hayatının getirdiği sorunlar köpeklerimize ve diğer sokak hayvanlarımıza olan yaklaşımlarımızı da etkiliyor" dedi.

"HAYVANLARA SAYGILI OLUNMASINI ANLATMAK İÇİN FİLMİ ÇEKTİK"

Filmin Galasında konuşma yapan yönetmen Fedai Çakır ise, "İnsanların biraz empati yapması, vicdanlarının sesini duyması, merhamet duygusunun içlerinde oluşmasını, insanların insanlara karşı saygılı olmasını savunurken, bunun hayvanlara da saygılı olmasını geliştirmek için bir film çektik. Filmin içerisine bir tutam arkadaşlık, biraz da paylaşımla sevgi ektik. Biz ve yüzlerce gönüllü insan filmde yer aldı. Şimdi ise filmin en zor tarafı kaldı, bu filmi çocuklara izletilmesini sağlamak" diye konuştu.

Kaynak: İHA