Manavgat'ta Telefonla Dolandırıcılık Yapan 4 Kişi Yakalandı

Antalya’nın Manavgat ilçesinde telefonla kendisini polis olarak tanıtıp, dolandırıcılık yapan anne ve 3 oğlu polis ekiplerince yakalandı.

Manavgat'ta Telefonla Dolandırıcılık Yapan 4 Kişi Yakalandı
Edinilen bilgiye göre, Manavgat’ın Kavaklı Mahallesinde ikamet eden bir kadını telefon ile arayan bir erkek kendisini polis olarak tanıtıp, ilçede kuyumcu soygunu olduğunu, adının bu olay da geçtiğini eşinin olaya karıştığını herhangi bir kimseye haber verirse eşinin 12 yıl hapis yatacağını ve büyük miktarda para ödemeleri gerektiğini söyledi.

Bankada parası olup olmadığını da soran zanlı, mağdur kadının bileziklerinin olduğunu söylemesi üzerine telefondaki kişi bilezikleri getirmesini istedi. Telefon görüşmesinin ardından kadın evinin yanında bulunan marketin önünde buluşmak üzere anlaşma sağlandı. Daha sonra durumdan şüphelenen kadın eşini arayarak konu ile ilgili bilgilendirdi.

Mağdır kadının kocası ise 155 Polis İmdat hattını arayarak durumu anlattı. Olayın ardından Manavgat İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri kadının yanına giderek, telefon dolandırıcılarını yakalamak için çalışma başlattı. Şüpheli şahıslar görevli ekipler tarafından beklenmeye başladığı kısa bir süre sonra kadının yanına gelerek, poşeti teslim aldıkları sırada yakalandı. Daha sonra olayla ilgili yapılan çalışmalar neticesinde aynı aileden 3 şüpheli daha gözaltına alındı.

Asayiş Büro Amirliğinde şüpheli A.S., R.S., E.B.S. ve İ.S. isimli 3 kardeş ve anneleri yapılan işlemlerin ardından sevk edilmiş oldukları adli makamlar tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kaynak: İHA