Kırşehir Belediye Başkanı Bahçeci Açıklaması

'Ahilik, büyük Türkiye’nin inşasında medeniyetimizin referans değerlerinden olacaktır'.

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, büyük Türkiye'nin inşasında ahiliğin referans değerlerden biri olacağını belirtti.

Bahçeci, yaptığı yazılı açıklamada, Ahilik Haftası kutlamaları resmi töreninin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla coşkulu bir şekilde gerçekleştirildiğini ifade etti.

Ahiliğin yönetim anlayışının özünde 'seçime ve kaliteye dayalı ahlaki liderlik' modelinin olduğunu dile getiren Bahçeci, bu nedenle başkanlık sisteminin de ahiliğin değerleriyle örtüştüğünü aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın öncülüğünde yapmaya başladıkları Ahi Evran Külliyesi ile ahilik gibi önemli bir müesseseyi geleceğe taşımaya gayret ettiklerini vurgulayan Bahçeci, şunları kaydetti:

'Ahilik, büyük Türkiye’nin inşasında medeniyetimizin referans değerlerinden olacaktır. Türkiye’nin 2023’lere, 2053’lere, 2071’lere ve gelecek bin yıllara taşınmasında milli, İslami ve insani değerleri hayata geçiren ahiler, öncü olacaklardır. Külliyenin başlamasında önemli katkıları olan Sayın Bakanımız Hayati Yazıcı’ya, görev süreci boyunca desteklerini esirgemeyen ve vakıf kanununun hazırlanmasını sağlayan Sayın Bakanımız Nurettin Canikli’ye, bayrağı devralarak ahiliğe desteğini esirgemeyen Sayın Bakanımız Bülent Tüfenkçi'ye teşekkürlerimi sunuyorum. Külliyemizin yapımına finans desteği sağlayan TOBB, TESK ve TESKOMB başkanlarımıza da teşekkür ediyor, Allah işlerini rast getirsin diyorum.'
Kaynak: AA