Isparta'da 2. Güneykent Gül Ve Hasat Festivali

Isparta'da Güneykent Belediyesince bu yıl ikincisi düzenlenen Gül ve Hasat Festivali'nde yerli ve yabancı turistler gül topladı.

Dünya gül yağı üretiminin yüzde 65'inin karşılandığı Isparta'da, Gönen ilçesine bağlı Güneykent Belediyesince 2. Gül ve Hasat Festivali düzenlendi.

Yerli ve yabancı turistler, sabahın erken saatlerinde bahçelerde gül topladı, bu çiçekten yaptıkları taçları taktı. Daha sonra gülün işlendiği fabrikaları gezen turistler, eski usullerle yapılan gül yağı çıkarma işlemini izledi.

Turistler ve vatandaşların kortej oluşturarak yürüdüğü festival, konserle sona erdi.

Güneykent Belediye Başkanı Fahrettin Gözgün, gazetecilere yaptığı açıklamada, Isparta'da gülün tanıtımını yapmak için büyük gayret gösterdiklerini söyledi.

Güle ilginin her geçen gün arttığını dile getiren Gözgün, beldeye günde ortalama 7 tur düzenlendiğini kaydetti.

Yerli turistlerin yanı sıra Güney Kore, Çin, Singapur gibi ülkelerden de yabancı turistlerin gül toplamak için Isparta'ya geldiğini anlatan Gözgün, bölgeyi yılda ziyaret eden turist sayısının 6 bine ulaştığını bildirdi.

Gül ile ilgili tanıtımların gelecek yıllarda da artarak devam edeceğini ifade eden Gözgün, herkesi 'gülün başkenti' Isparta'ya davet etti.

Kaynak: AA