İç Mimar Leyla Yücel'den, Şehit Aileleri Yararına Resim Sergisi

Sosyal sorumluluk projeleriyle sık sık gündeme gelen İç Mimar Leyla Yücel, Tünel Sanat Galerisi’nde Karma Resim Sergisi açtı. Geliri şehit ailelerine bağışlanacak olan sergi, 2 Haziran’a dek gezilebilecek.

İç Mimar Leyla Yücel, Beylerbeyi Sarayı Tünel Sanat Galerisi’nde kendi el emeği olan Karma Resim Sergisi açtı. Açılış törenine, eser sahibi Leyla Yücel, Mehmetçik Vakfı Anadolu Yakası Temsilcisi Mehmet Keskin ile sanatseverler katıldı.

Törenin ardından eserler sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Hazırladığı eserlerin açılış töreninde İHA muhabirinin sorularını yanıtlayan Leyla Yücel, “Sergini amacı şehit aileleri yararına bağış toplamak ve onlara bir nebzede olsa yardımcı olmak. Benimle birlikte birçok sanatçı arkadaşımın katıldığı ve bir araya geldiğimiz sosyal sorumluluk projesidir” dedi.

Eserlerden elde edilecek olan gelirin şehit ailelerine bağışlanacağını ifade eden Yücel, “Burada satışlardan elde edilecek olan gelir şehit ailelerinin yararına, direk hesaplarına yatırılarak, ihtiyacı olan ailelere verilecektir. Şehit ailelerine yönelik bir sergide onlara dayanışma sergilediğimiz için, açıkçası fırçayı elime aldığımız zaman çok düşündüm, ‘bununla ilgili ne yapabilirim’ diye çok düşündüm. Çok hüzünlü bir konu, hayatlarının baharında bu memleket topraklarını korurken şehit olmuş o insanlar için ve geride bıraktığı aileleri için yardımcı olmak amacıyla bunu yaparken tabi duygusal anlamda çok zorlanıyorsunuz, o ailelerin yerine kendinizi koyuyorsunuz. O duygusallıkla benim fırçamdan çıkan çiçekler. Özellikle (çiçekleri) çapraz akslarda yapmamın amacı, neden çapraz ateş yerine çapraz çiçekler atılmaz, güller atılamaz, neden güzellikler olmaz. Barışın gelmesi vurgusu var. Bu tabloda silah yerine çiçek atın” diye konuştu.

Mehmetçik Vakfı Anadolu Yakası Temsilcisi Mehmet Keskin de Yücel’e katkılarından dolayı teşekkür etti. Keskin “Mehmetçik Vakfı, bu vatan için canlarını ortaya koyarak vatani görevini yapan ve görevleri sırasında şehit ve gazilerimize ekonomik ve sosyal destek sağlayan onların çocuklarına öğrenim desteği sağlayan bir vakıftır” diye konuştu.

Kaynak: İHA