Gönüllüler, Büyükada Sahilini Temizledi

DenizTemiz Derneği / TURMEPA tarafından çevre kirliliğine dikkat çekmek için Büyükada sahilli temizleme etkinliği düzenlendi.

Büyükada Aya Nikola Koyu’ndaki kıyı ve deniz altı temizleme etkinliğine Şişli Terakki Lisesi, Tarih Koleji ve MEF Lisesi öğrencileri başta olmak üzere İstanbul’daki farklı okullardan gelen öğrencilerle Deep Dream Dalış Merkezi dalgıçları katıldı.

Etkinlik öncesinde TURMEPA Çevre Mühendisi Şeyda Dağdeviren Hill, kıyılarda ve denizlerde yaşanan kirlilikle ilgili gönüllüleri bilgilendirdi.

'Akdeniz’i Temiz Tutalım' kampanyasına değinen Dağdeviren, 'Kampanya 21 Akdeniz’e kıyısı olan ülkede eş zamanlı olarak gerçekleştirilmektedir. Uluslararası temizlik gününde, kıyı ve deniz altı temizliği yapıyoruz. Amacımız Akdeniz’deki kirlenmeye dikkat çekmek. Çünkü Akdeniz, konumu itibariyle jeopolitik açıdan çok önemlidir. Hem turizm hem deniz taşımacılığı hem de su ürünleri açısından çok önemli olan bu denizimiz kirlenmesin.' diye konuştu.

Gönüllüler, daha sonra TURMEPA eğitmenleri tarafından takımlara ayrılarak, çeşitli takım oyunu egzersizlerine katıldı ve ardından temizlik etkinliğine başladı.

Etkinlikte kıyıda 361 kilogram, deniz altında ise 25 kilogram olmak üzere toplam 386 kilogram plastik, metal, cam ve kağıt gibi çeşitli maddelerden oluşan atık toplandı.

Etkinlik sonunda toplu fotoğraf çekimi yapıldı.

Kaynak: AA