Didim'e Kardeş Şehir Ziyareti

Didim Belediyesi, 1994 yılında yapılan protokol çerçevesinde kardeş şehri Almanya’nın Laubach kentinden gelen 5 kişilik heyeti ağırladı.

Didim'e Kardeş Şehir Ziyareti
Almanya’nın Laubach kenti ile 1994 yılında yapılan protokol çerçevesinde Didim Belediyesi ile kardeş şehir olan, ve aralarında Laubach Belediye Başkanı Peter Klug, Türk-Alman Derneği Başkanı Doris Kircher, Türk-Alman Derneği Başkan Yardımcısı Ayhan Zeybek, Türk-Alman Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Zeki Yıldırım ve Laubach’dan İngilizce Öğretmeni Sven Feuchert, Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay’ı makamında ziyaret etti.

Başkan Atabay’a, Didim Belediyesi eski Başkanı Mehmet Soysalan, Belediye Başkan Yardımcısı Salih Bankoğlu, Ticaret Odası Başkanı Şaban Üstündağ, Belediye Meclisi üyeleri ve turizmciler eşlik etti.

“İLİŞKİLER ARTTIRILMALI”

Samimi ortamda gerçekleşen ziyarette konuşan Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, 22 yıldır Almanya’nın Laubach kenti ile kardeş şehir olduklarını belirterek, çeşitli dönemlerde karşılıklı ziyaretlerin yapıldığını söyledi.

Ziyaretleri için başta Laubach Belediye Başkanı Peter Klug olmak üzere tüm heyete teşekkür eden Başkan Atabay “Aramızdaki bağımızı daha da güçlendirerek ekonomi ve turizm adına olumlu işler ortaya koymak istiyoruz. Laubach başta olmak üzere diğer kardeş şehirlerimizle de aktif çalışmalar içerisinde olacağız” diyerek bu ilişkileri karşılıklı ticaret ve sosyal etkinlikler ile de daha genişleterek sürdürmek istediklerini ifade etti.

“YENİ NESİL DİDİM’İ GÖRMEDİ”

Laubach Belediye Başkanı Peter Klug ise Didim ile Laubach arasında 22 yıllık bir ilişkinin olduğunu, bundan da memnuniyet duyduklarını söyledi.

Kardeş şehir ilişkilerinin son yıllarda okul projeleri kapsamında geliştiğini ifade eden Klug, “Didim ile Laubach’ın kardeş şehir oluşu 22 yıl oldu. İlk yıllarda Laubach’dan Didim’e insanlar geldi ama sonradan grup halinde gelen olmadı. 22 yıl içinde de Didim gelişti ve büyüdü. Son nesil Didim’i hiç görmedi. Bizler önümüzdeki dönemde Laubach’dan insanları Didim’e getirterek, burayı görmelerini sağlayabiliriz. Aynı şekilde Didim’den gelen grubu da Laubach’da ağırlamak isteriz” dedi.

Ziyaretin sonunda Laubach Belediye Başkanı Peter Klug, Başkan Atabay’a Laubach’tan getirdikleri hediyeleri veriken, Başkan Atabay da Peter Klug ile Doris Kircher’e plaket verirken Alman heyetine de hediyeler sundu.
Kaynak: İHA