Azeri Ressamın Sergisine Paris'te Büyük İlgi

Azeri ressam Maryam Alakbarlı’nın "Maryam’ın Sihirli ve Renkli Dünyası" adlı sergisi Paris’te sanatseverlerden büyük ilgi gördü.

Azerbaycanlı genç ressam Maryam Alakbarlı’nın yağlı boya eserlerini içeren "Maryam’ın Sihirli ve Renkli Dünyası" adlı resim sergisi, Fransa’nın başkenti Paris’teki Art Shopping etkinliğinde açıldı. Azeri ressam dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen ressam ve heykeltıraşlar eserlerini sergilediği Art Shopping’te bu yılki sergiye 3’ncü kez katılıyor. Fransa’da yaşayan sanatseverler, Azeri ressamnın sergisine büyük ilgi gösterdi. Paris’teki Azerbaycan Kültür Merkezi ise serginin açılışı nedeniyle bir resepsiyon verdi.

Serginin açılışında konuşan Azerbaycan’ın Paris Büyükelçisi Elçin Amirbeyov, “Azerbaycan’ın genç yeteneği ressam Alakbarlı, bugün burada 3’ncü kez açtığı sergiyle sanat adına ülkemizi temsil ederek bizi gururlandırdı. Cumhuriyetin Kuruluşu’nun 93’ncü yılında çok güzel bir an yaşatıyor. Çalışmalarını Paris’te sürdüren genç yetenek ülkemiz ve sanat adına Gelecek vaat ediyor” ifadelerini kullandı. Serginin düzenlendiği Louvre Müzesi yanında bulunan Carrousel Sergi Salonu Sorumlusu ise “Maryam bugün burada bu sergisiyle, dünyamızı renklendirdi, güneşin batışını çiçeklerin renkli ahengini gözler önüne serdi” dedi.

Paris’in tarihi Louvre Müzesi’nin yanında bulunan Carrousel Sergi Salonunda gerçekleşen sergi, dünyanın birçok ülkesinden gelen sanatçıların eserlerini sergileme ve buluşma noktası olarak biliniyor.
Kaynak: İHA