Yağlıdere'de, Halk Eğitim Merkezi Yıl Sonu Sergisi Açıldı

Yağlıdere'de Halk Eğitim Merkezi (HEM) yıl sonu sergisi açtı.

HEM Müdürü İlhan Bahçekapılı, sergi açılışında yaptığı konuşmada, hayat boyu öğrenmenin, okullar ile sınırlı kalmayan, evde, işte, hayatın her alanında gerçekleşebilen temel kavramlardan biri olduğunu söyledi.

İlçede açılan 131 kursa kayıt yaptıran 2 bin 904 kursiyerden bin 124'ü erkek, bin 340'ı bayan olmak üzere toplam 2 bin 464 kursiyerin sertifikalarını aldığını belirten Bahçekapılı, şunları kaydetti:

'8 aylık çalışma süresi içerisinde ulaştığımız kurs sayısı ve kursiyer sayısının tatmin edici olduğu ancak ilçemizin potansiyelinin daha fazla olduğunu düşünmekteyim. Bu noktada mahalle ve köylerimizde gerek boş zamanlarını değerlendirmek, gerekse meslek edinmek veya kendinizi geliştirmek için halk eğitim merkezimize müracaatlarınızı bekliyoruz. Önümüzdeki plan döneminde özellikle hiç kurs açılmamış köylerimizde yapacağımız alan çalışmalarıyla ihtiyaca yönelik kurslar açmaya çalışacağız.'

Sergiye İlçe Kaymakamı Hasan Günaydın, Belediye Başkanı Abdurrahman Kırhasanoğlu, Jandarma Komutanı Levent Bozan, Emniyet Amiri Turgay Cengiz ile kursiyerler katıldı.

Kaynak: AA