Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul Ve Yetimleri Derneği'nden 'Dokunulmazlık' Açıklaması

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetim Derneği Sakarya Şube Başkanı Hayrettin Kaplan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) onaylanan dokunulmazlık yasasını olumlu bularak, “Bu alınan karar gözü yaşlı şehit analarının acılarını bir nebze olsun hafifletmiştir” dedi.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul Ve Yetimleri Derneği'nden 'Dokunulmazlık' Açıklaması
Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetim Derneği Sakarya Şube Başkanı Hayrettin Kaplan, TBMM’de onaylanan “Dokunulmazlık Yasası”nı ve “Avrupa Birliğinin vize muafiyeti” ile alakalı dernek binasında bir açıklama yaptı.

"ŞEHİT ANALARININ ACISI BİR NEBZE OLSUN HAFİFLEMİŞTİR"

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetim Derneği Sakarya Şube Başkanı Hayrettin Kaplan, onaylanan dokunulmazlık yasasının yerinde bir karar olduğunu belirterek, “Şehit aileleri ve gaziler olarak geçtiğimiz günlerde TBMM’de oylanan ve kabul edilen dokunulmazlık yasasından duyduğumuz memnuniyeti belirtmek ister ve teröre fiilen ve söylemleri ile destek veren tüm milletvekilleri ile alakalı gerekenlerin derhal yapılmasını arzu ederiz. Türkiye Cumhuriyeti savcılarımızın da tarihi görevi yerine getirmelerini, yani dokunmalarını istiyor ve bekliyoruz. Vatandaşın vergisi ile aldıkları maaşlarla terör örgütüne destek olan vekillerin, kamu personellerinin ve vatan topraklarında iş yapıp kazandığı paraları terör örgütüne aktaran iş adamlarının da İngiltere örneği bir proje ile mal varlıklarına el konup vatandaşlıktan çıkarmaya kadar varacak yaptırımlar uygulanıp, bundan sonra da terör örgütlerine destek vereceklere bir ders olmasını temenni ederiz. Artık yeter. Terör ülke gündeminden çıkmalı. Bu alınan karar gözü yaşlı şehit analarının, şehit babalarının ve gazilerimizin acılarını bir nebze olsun hafifletmiştir ve yüreklerine su serpmiştir. TBMM’de dokunulmazlıkların kaldırılması adına oy kullanan tüm vekillerimize, üyelerimiz adına teşekkür ederiz” dedi.

"ONLAR YÜZLERİNDEKİ KARAYI TEMİZLESİNLER"

Avrupa Birliği’nin ’vize muafiyeti’ tehdidini de değerlendiren Kaplan, “Yine terör konusu ile alakalı bir diğer konuda tarihte katliamları ve insanlık dışı muameleyi ile yerini almış olan ülkeleri bünyesinde bulunduran Avrupa Birliği, vize muafiyeti tehdidi ile terör yasasını değiştirmemizi talep etmesi sebebi ile kınadığımızı belirtmek isteriz. Onlar kendi yüzlerindeki karayı temizlesinler. Türk askeri ve polisi savaşta yaralı düşmanını sırtında taşıyarak, erzağını, ilacını paylaşarak insani hassasiyetini dünyaya ispat etmiş bir ecdadın torunlarıdır. Avrupa Birliği bizim vicdanımızı muhakeme etmeden önce kendi tarihine bakmalıdır. Yakın tarihe kadar sömürdükleri ülkede nasıl vahşetler yaptıkları bilinmektedir. Hükümetimizden ricamız bu tehditlere boyun eğmeden terörle mücadeleyi hız kesmeden sürdürmesi ve bu topraklardan terörün kökünü kazıyarak, anaların gözyaşlarını dindirmesidir. Bizler şehit aileleri ve gaziler olarak terör konusu ile ilgili devletimize ve hükümetimize desteğimiz tamdır. Üzerimize düşen vazife varsa elimizden geleni yapmaya hazırız” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA