Turgutlu'da Yılın Ahisi Hamit Tık

Turgutlu’da Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği’ne bağlı esnaflarca düzenlenen Ahilik Haftası kutlama programında yılın Ahisi torna ustası Hamit Tık seçildi.

Turgutlu'da Yılın Ahisi Hamit Tık
Ahilik Haftası dolayısıyla 50. Yıl Alanı’nda gerçekleştirilen programa Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan, Belediye Başkanı Turgay Şirin, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Esendemir, Turgutlu Jandarma Komutan Vekili Üsteğmen Zafer Kara, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, oda başkanları katıldı.

İstiklal Marşı ve Saygı Duruşu ile başlayan programda Tenekeciler Odası Başkanı ve Birlik Temsilcisi Faruk Ulaş tarafından anıta çelenk sunuldu. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Turgutlu Bakkallar Odası Başkanı Ergün Çolak yaptı. Çolak, esnaf ve sanatkarlar odaları olarak Ahilik öğretilerini yaşatmaya gayret ettiklerini belirtti.

Ardından konuşan Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin birlik ve beraberlik vurgusu yaptığı konuşmasında, “Toplumumuzun temel dinamiklerini oluşturan, ekonomimizin belkemiği olan esnaf ve sanatkârlarımızın Ahilik anlayışına, bu örnek ahlâkî değerlere sahip olmaları, Ahilik geleneğini devam ettirmeleri bizler için çok büyük bir şanstır. Toplumsal huzurun ve refahın sağlamasında önemi inkar edilemez olan Ahilik geleneğinin, sadece esnaf ve sanatkarımızla kalmayıp toplumumuza yayılarak daha uzunca yıllar yaşatılması temennimizdir. Bu önemli hafta vesilesiyle Ahilik Kültürü’nü kendi adıyla bütünleştiren Ahi Evran-ı Veli’yi rahmetle anıyor, tüm Turgutlulu esnaf ve sanatkârlarımıza bereketli, hayırlı kazançlar diliyorum. Turgutlu katılımcı esnaf ve sanatkarlar odalarınca yılın Ahisi seçilen torna ustası Hamit Tık’ı tebrik ediyorum” dedi.

Kaymakam Uğur Turan da Turgutlulu esnaf ve sanatkarların Ahilik Haftası’nı kutladığı bir konuşma gerçekleştirdi. Program esnaf odaları tarafından 2016 yılı Turgutlu’nun Ahisi seçilen torna ustası Hamit Tık’a Kaymakam Uğur Turan ve Belediye Başkanı Turgay Şirin tarafından şed kuşatılarak, Ahi Beratı takdim edildi. Ayrıca alanda esnaf odalarınca lokma hayrında bulunuldu.
Kaynak: İHA