'The Art Core 2016' Sergisi

Nişart ve Pinelo Gallery'nin desteği ile Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden birçok sanatçının resim, heykel, özgün baskı, gravür, fotoğraf, seramik gibi çalışmalarıyla katıldığı 'The Art Core 2016' sergisi açıldı.

Beylerbeyi Sarayı Tünel Sanat Galerisinde açılışı gerçekleşen serginin küratörlüğünü üstlenen Nihat Tokat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, serginin, yaklaşık 3 ay önce küratör Sibel Tetik'le hayata geçirdikleri projenin ürünü olduğunu kaydetti.

200'e yakın sanatçının eserini sergilediklerini belirten Tokat, şunları kaydetti:

'Ana amacı Mehmetçik Vakfına ve şehit ailelerine destek olmak. Organizasyonun daha geniş kitlelere ulaşması için Uluslararası Kadınlar Dayanışma Derneği ve Mavi Haliç Lions Kulübünden destek aldık. Sergide ciddi bir satış bekliyoruz, sergiye farklı kesimleri dahil ederek geliri artırmaya çalıştık. Sanatçılarımızın duyarlı davranmasıyla birlikte oluşan sergimizle, içinde bulunduğumuz kritik sürece elimizden gelen desteği vermeyi umut ederek yola çıktık. İnsanlar bizi yolda bırakmadı. Sergimizi ziyaret etmeye İzmir'den, Adana'dan, Diyarbakır'dan, Samsun'dan gelen insanlar var.'

Dünyada yumurta sanatı diye bilinen ve yumurtalar kullanılarak yapılan sanat eserleriyle sergiye katılan sanatçı Şenol Tınaztepe de bu sanatın dünya genelinde yaygınlaştığını aktardı.

Tınaztepe, 'Yumurta tekniği varoluşun simgesi olan bir sanat. Selçuklu ve Osmanlı'dan gelen bir sanat olması hasebiyle de önem arz ediyor. Yumurtaların üzerine sedef işlemelerle oluşuyor. Ben de Mehmetçik'e katkı adına buradayım.' dedi.

Ressam Bersen Özkan ise genelde soyuta yakın resimler yapmasına karşın bu sergiye somut bir resimle katıldığını belirterek, 'Yaptığım resme baktığınız zaman kilise ve cami arasında bir mekanı görüyorsunuz. İnancın tek olduğunu ve vahdetin birleştirici yanına dikkat çekmeye çalıştım. Savaşlar yerine sevgi ve barış içerisinde yaşayabileceğimizi ifade ediyor.' diye konuştu.

2 Haziran Perşembe gününe kadar görülebilecek serginin geliri, Uluslararası Kadınlar Dayanışma Derneği ve Mavi Haliç Lions Kulübü tarafından Mehmetçik Vakfına aktarılacak.

Kaynak: AA