Sinop'ta Gözaltına Alınan 17 Kişi Adliyede

Sinop’ta gözaltına alınan Barış ve Demokrasi Platformu üyesi 17 kişi, emniyetteki ifadelerinin ardından savcılığa sevk edildi.

Sinop'ta Gözaltına Alınan 17 Kişi Adliyede
Sosyal Doku Vakfı Onursal Başkanı İlahiyatçı Yazar Nurettin Yıldız’ın 12 Mayıs tarihinde Ayancık ve Sinop’ta vermesi planlanın konferansın iptaline yol açan olaylara karıştığı ileri sürülen 19 kişiden 17’si, başlatılan soruşturma kapsamında dün gece gözaltına alındı. 2 kişiye ise adreslerinde ulaşılamadı. CMK 91 maddesi gereğince “2911 sayılı Yasa’ya muhalefet” suçlamasıyla gözaltına alınan şahıslar, emniyetteki ifadelerinin tamamlanmasının ardından Sinop Atatürk Devlet Hastanesi’ne götürülerek sağlık kontrolünden geçirildi. Şahıslar, daha sonra Sinop Adliyesi’ne getirildi.

Bu arada adliye önünde toplanan platform üyelerinin yakınları ve arkadaşları, şahısların adliyeye getirilişleri sırasında alkışlarla tezahüratta bulundu. Polisin adliye çevresinde geniş güvenlik önlemi aldığı görüldü.

12 Mayıs 2016 günü Sosyal Doku Vakfı Onursal Başkanı İlahiyatçı Yazar Nurettin Yıldız’ın bazı sivil toplum kuruluşlarının davetlisi olarak geldiği Sinop’ta vereceği ’Bu Zamanın Sabrı’ adlı konferans, Barış ve Demokrasi Platformu üyelerinin gerçekleştirdiği eylemler ve çıkan olayların ardından iptal edilmişti. Göstericilerle polis arasında arbede yaşanmış, polis barikatlarını aşan eylemciler konferansın yapılacağı spor salonunun tüm kapılarını kapatarak konferansa engel olmuştu.
Kaynak: İHA