'Ramazan Ayı Sigarayı Bırakmak İçin Bir Fırsat'

Ramazanın sigarayı bırakmak için güzel bir fırsat olduğu bildirildi.

Suşehri ilçesindeki Sigara Bırakma Polikliğinde görevli Uzman Doktor Ebru Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ramazan ayının sigarayı bırakmak için güzel bir fırsat olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Polikliniğe sigarayı bırakmak isteyen çok sayıda vatandaşın başvurduğunu anlatan Yılmaz, 'Sigara vücutta yaptığı tahribatın yanı sıra, ekonomik olarak da büyük zararlara yol açmaktadır. Sigara, ortalama yaşam süresini kısalttığı gibi yaşam kalitesini de olumsuz şekilde etkilemekte ve erken yaşlarda maluliyetlere neden olmaktadır.' dedi.

Yılmaz, tütün bağımlığının tedavisi edilmesi gereken bir durum olduğunu vurgulayarak 'Nasıl ki hastalıklar çoğu zaman kendiliğinden iyileşmiyor ve tedavi olmak için bir hekime başvuruyorsak, aynı şekilde tütün bağımlılığı tedavisi için de profesyonel yardım şarttır. Günümüzde sigaraya başlayan kadar, bırakmak için de talep artmaktadır. Ramazan ayı sigarayı bırakmak için güzel bir fırsat olarak görülebilir. Herkesin içmek için yüzlerce bahanesi var ama unutmayalım ki bırakmak için bir o kadardan fazla neden ve fırsat bulunmaktadır. Ramazan Ayında yaklaşık 18 saat oruç tutan insanlar sigara içmeden de durabiliyorsa, sigara içenler için bu bir fırsat olarak değerlendirilebilir.' diye konuştu.

Kaynak: AA