Madagaskar'da Darbe Girişimi İddiaları

Eski Devlet Başkanı Rajoelina'ya yakın iki ismin evine, darbe yapacakları gerekçesiyle baskın düzenlendi.

Madagaskar'da darbe girişimi iddiaları nedeniyle eski Devlet Başkanı Andry Rajoelina'ya yakın iki kişinin evine operasyon yapıldığı belirtildi.

Adının açıklanmasını istemeyen bir güvenlik yetkilisi, Rajoelina'ya yakınlıklarıyla bilinen iş adamları Mamy Ravatomanga ve Gerard Legrand'ın evlerine baskın düzenlendiğini bildirdi.

Yetkili, söz konusu kişilerin, rejimi istikrarsızlaştırmaya çalışan bir grupla bağlantılı olduklarından şüphelenildiğini söyledi.

Öte yandan güvenlik güçleri, Rajoelina'yı destekleyen Lylison Rene de Roland adlı senatörün hafta başında yaptığı, 'kötü yönetim ve yolsuzluğa karşı sessiz kalınmaması' çağrısının ardından başkent Antananarivo'da güvenlik önlemlerini arttırmıştı.

Askeri yetkililer salı günü düzenlenen basın toplantısında, Rene de Roland'ın sivil itaatsizlik çağrısında bulunduğunu söyleyerek, kamu düzenini korumak amacıyla her türlü önlemi almaya hazır olduklarını kaydetmişti.

Devlet Başkanı Hery Rajaonarimampianina, kısa süre önce İstanbul'da gerçekleştirilen Dünya İnsani Zirvesi'ne katıldığında, Madagaskar'da huzursuzluk çıkarmak isteyenlere karşı önlem alınacağını ifade etmişti.

Polisler, önceki gün de Rene de Roland'ın evine baskın düzenlemişti. Ulusal basında çıkan haberlerde, senatörün evinde çok sayıda silah bulunduğu ileri sürülmüş ancak baskın sırasında evde olan Lylison'un kardeşi, polisin evde arama yaptığını ve silaha rastlamadığını savunmuştu.
Kaynak: AA