Kaz İşletmesi Çiftliği Açıldı

Kırklareli’nin Beypınar köyünde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın başlattığı, ‘Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı’ kapsamında ‘Kazı Kazan Projesi’ ile hayata geçirilen Kaz İşletmesi Çiftliği’nin açılış töreni gerçekleştirildi.

Kaz İşletmesi Çiftliği Açıldı
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından başlatılan, özel bir bankanın desteğiyle yürütülen ve Türkiye genelinde 400’ü aşkın kadın çiftçinin girişimcilik eğitimi aldığı ‘Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı’ 2015 yılında Kırklareli haricinde 8 ilde daha gerçekleştirildi.

Gerçekleşen açılış programında, Kırklareli Valisi Esengül Civelek, girişimcilik projesi ile 2015 yılı Türkiye birincisi olan ve özel bir banka tarafından 30 bin TL ile desteklenen Beypınar köyünden Esra Özdin’e plaketini verdi.

Vali Esengül Civelek, programda yaptığı konuşmada, bu tür projelerle kadınların daha güvenli bir geleceğe adım atmalarına, güçlerinin farkına varmalarına vesile olunduğunu belirterek,“Kazı Kazan Projesinin, haklı başarısını yaşayan sevgili kardeşimiz Esra’yı tüm içtenliğim ile kutluyor, bol bereketli hayırlı kazançlar diliyorum. Gururla ifade etmeliyim ki Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın tarımda kadın girişimciliğinin güçlendirilmesi ve buna benzer kırsal kalkınmada kadın çiftçilerimize yönelik uygulamaya koyduğu programlar, kadınlarımız için bir şanstır fırsattır, imkandır. Esra Hanım ilimizde kadınlarımız için bir örnektir, başarılı bir rol modeldir” dedi.

“AMAÇ TOPLUMSAL YAŞAMIN HER ALANINDA, KADINLARIMIZIN KONUMLARININ GÜÇLENDİRİLMESİDİR”

Kadınların toplumsal yaşamda konumlarını güçlendirmenin önemini belirten Vali Civelek, “Bizler kadınlarımızın sosyo-ekomomik konumlarını geliştirecek, aile içindeki rollerini güçlendirecek programlarla, projelerle kadınlarımızın daha güvenli bir geleceğe adım atmalarına, güçlerinin farkına varmalarına vesile oluyor, yaşam kalitelerini iyileştirerek refah seviyelerini yükselterek yaşamlarında olumlu bir fark oluşturuyoruz ve bunu başarıyoruz. Amaç, toplumsal yaşamın her alanında kadınlarımızın konumlarının güçlendirilmesidir. Çünkü güçlü kadın, güçlü aile, güçlü toplum, güçlü ülke geleceği demektir” diye konuştu.

.

Yapılan konuşmaların ardından Kırklareli Valisi Esengül Civelek, Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanı Halil İbrahim Gül, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hakan Keçeci ve beraberindekiler Kaz İşletmesi Çiftliğinin açılışı büyük bir coşku eşliğinde gerçekleştirildi.

Kaynak: İHA