Hasköy Ekibi Londra Eğitimini Tamamladı

Muş’un Hasköy Anadolu Lisesi ekibi, ‘Hasköy Anadolu Avrupa Yolunda: Hepimiz Farklıyız, Hepimiz Eşitiz’ adlı projesi kapsamında gittiği Londra’daki eğitimlerini tamamladı.

Hasköy Ekibi Londra Eğitimini Tamamladı
Muş’un Hasköy Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan ‘Hasköy Anadolu Avrupa Yolunda: Hepimiz Farklıyız, Hepimiz Eşitiz’ adlı projesinin Avrupa hareketlilik ayağı, İngiltere’nin Londra kentinde gerçekleştirildi.

Projeye Hasköy Kaymakamı Hüseyin Göktürk, Muş Valiliği AB ve Dış İlişkiler Uzmanı ve Hasköy Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Ömer Genel ile İngilizce Öğretmeni Oğuz Dikmen katıldı.

10 gün süreyle ‘farklılık ve eşitlik’ konuları üzerinde teorik ve uygulamalı eğitim alan katılımcılar, Muş ve Hasköy’ü de tanıtma fırsatı yakaladılar.

Projenin İngiltere ile yapılan ilk proje özelliğini gösterdiğini belirten Ömer Genel, son zamanların önemli konuları olan farklılık ve eşitlik başlıklarını özellikle seçtiklerini ifade etti.

Hasköy ilçesinde Arap, Türk ve Kürt toplumlarının bir arada yaşadığı hatırlatan Genel, “Hasköy’de başta öğrencilerimiz ve velilerimiz olmak üzere tüm halkımızı kucaklayarak daha huzurlu bir toplum oluşturma yolunda Londra gibi kozmopolit bir şehirde böyle bir eğitime katılmak, profesyonel gelişimimiz açısından çok değer kattı. İngiliz yönetim ve eğitim sistemi hakkında teorik bilgileri edindikten sonra proje ortağımız Kairos Europe tarafından okul ortamında da yerinde görme ve uygulama fırsatını bulduk. Ayrıca proje kapsamında gerçekleştirdiğimiz kültürel gezilerle de Avrupa Gelişim Planımızın bir parçası olan Avrupalılık boyutunu artırma noktasında eşsiz deneyimler kazandık. Proje hazırlama konusunda bizi motive ederek gerek hazırlama aşamasında gerekse uygulama aşamasında desteklerini esirgemeyen Kaymakamımız Sayın Hüseyin Göktürk’e şükranlarımı arz etmek isterim" dedi.

“VALİLİĞİMİZ BÜNYESİNDE TÜM YARARLANICILARI BEKLİYORUZ”

Muş’ta Avrupa Birliği hibe programlarından yararlanılması gerektiğini ifade eden Genel, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Projeler yapılmasını sağlamak, hazırlanan projelerin içerik bakımından geliştirilmesini ve sayıca artmasını temin etmek, Muş’un AB kentleriyle bilgi, deneyim ve teknoloji paylaşımını desteklemek, kamu yönetiminde, eğitimde ve sivil toplumdaki yeni gelişmeleri Avrupalılık boyutuyla ilimize taşımak, yerel düzeyde proje üretmek isteyen kamu ve sivil toplum kuruluşlarına, yerel yönetim ve eğitim kurumlarına proje ortağı bulmada yardımcı olmak ve karşılaşılan her türlü sorunda teknik destek sağlamak amacıyla faaliyetlerini sürdüren Muş Valiliği Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Bürosu olarak valiliğimiz bünyesinde tüm yararlanıcıları bekliyoruz."

Eğitimlerin tamamlanmasının ardından sertifikalarını alan katılımcılar, Londra’dan Muş’a dönüş yaptı.
Kaynak: İHA