Habib-İ Neccar Hz. Anma Etkinlikleri

Hatay Valisi Topaca, Fikirlerine, felsefesine, samimiyetine, cesaretine, ihlasına ve dürüstlüğüne bugün her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğumuz Habibii Neccar'ın sadece kalbimizde olması yetmez. Aynı zamanda onun düsturlarını iyi anlamalı ve etrafımıza yaymalıyız'

Hatay Valisi Ercan Topaca, 'Fikirlerine, felsefesine, samimiyetine, cesaretine, ihlasına ve dürüstlüğüne bugün her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğumuz Habibi-i Neccar'ın sadece kalbimizde olması yetmez. Aynı zamanda onun düsturlarını iyi anlamalı ve etrafımıza yaymalıyız.' dedi.

Hatay Valsi Topaca, Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Mustafa Kemal Üniversitesi işbirliğiyle Antakya Kültür Merkezi'nde düzenlenen Habib-i Neccar Hz. Anma Etkinliklerinin açılışında yaptığı konuşmada, Hatay'ın manevi muhafızı Habib-i Neccar Hazretlerini anmak ve onun felsefesini anlamak üzere bir araya geldiklerini söyledi.

Habib-i Neccar'ın herkesin kalbinde ve ruhunda yeri olduğunun altını çizen Vali Topaca, şöyle konuştu:

'Fikirlerine, felsefesine, samimiyetine, cesaretine, ihlasına ve dürüstlüğüne bugün her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğumuz Habibi-i Neccar'ın sadece kalbimizde olması yetmez. Aynı zamanda onun düsturlarını iyi anlamalı ve etrafımıza yaymalıyız. Çünkü o muhterem zat, o dönemde, yapılan bir haksızlığa korkmadan müdahale edebilmeyi, hayatı pahasına savunduğu değerleri korumayı göze almıştır. Nitekim bugün dünyaya ve topluma baktığımızda hakikaten hiçbir etki altında kalmadan, cesurca doğruları savunabilen, doğrunun peşini bırakmayan ne kadar da az kişi kaldığını görüyoruz. Bu noktada Habib-i Neccar Hazretleri gibi şahıslara ihtiyaç duyuyoruz.'

Topaca, günümüz toplumunda doğruları söyleyecek, samimi, ihlaslı, dürüst önderlere ihtiyaç olduğunu kaydetti.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ise, Habib-i Neccar'ı anmak, onun felsefesini anlamak, paylaşmak ve bunu sadece Hatay'a değil tüm Türkiye'ye yaymak için çalıştıklarını söyledi.

İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu da, Yasin-i Şerif'in kahramanı ve sahibi olan Habib-i Neccar Hazretlerinin felsefesinin, yaşam düsturunun Hatay'ın barış, kardeşlik, hoşgörü ve güzelliğinin sembolü olduğuna değindi.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. İbrahim Hilmi Karslı, Habib-i Neccar Hazretleri ile ilgili bir konferans verdi.

Etkinlikte, Kur'an-ı Kerim tilaveti de sunuldu.

Kaynak: AA