Gökçek: Benden özür diledi, affettim

Melih Gökçek mahkemelik olduğu Mimarlar Odası Başkanı Tezcan Karakuş'u affedince Tezcan Candan beraat etti.

Gökçek: Benden özür diledi, affettim
Gökçek: Benden özür diledi, affettim
TRT Haber ekranlarında yayınlanan Anadolu Soruyor programında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Mimarlar Odası Başkanı Tezcan Karakuş Candan'ı affettiğini söyledi.

GÖKÇEK'İ KAST ETMEDİM

Tezcan Candan'ın mahkemede kendisini kast etmediğine yönelik beyanlarını olduğunu söyleyen Gökçek 'Mimarlar Odası Başkanı Bülent Arınç'ın 'Parsel parsel' lafıyla bana ciddi anlamda bir saldırıda bulundu. Bende kendisini mahkemeye verdim. Tezcan Karakuş Candan şu ifadeyi kullandı;

Meslek Odamızın dava açma hakkı vardır. Odamızın Ankara'daki parsel satışlarına ilişkin olarak açtığı davalar vardır. Bu davaların yüzde 80'in de mahkeme yapılan işlemi iptal etmiştir. Müştekinin şahsiyetine yönelik herhangi bir açıklamamız söz konusu değildir. ' 

TEZCAN'I AFFETTİM


Karakuş'un beyanlarıyla kendisini kast etmediğini söylemesi üzerine Karakuş'u affettiğini ifade eden Gökçek 'Yani Melih Gökçek'in şahsiyetine yönelik herhangi bir açıklamamız söz konusu değildir diyor. Aslında kastettiği benim ama  inkar ediyor. Avukatım geldi inkar etti deyince ben de 'Affet' o zaman dedim.

BİR SEFERLİĞİNE AFFETTİM


Avukatım mahkemede ' Müvekkilim Melih Gökçek, Tezcan Candan'ı Melih Gökçek'i kast etmediğini söylediği için affediyor. 11.11.2015 yılındaki beyanında beyanların eleştiri niteliğinde olduğunu müvekkilimin kişiliğine yönelik bir ilişkinin yapmadığını, sadece yapılan işlemlere yönelik açıklamalar olduğunu belirtmiştir. Biz de müvekkilim ile bu durumu görüştük. Kendisi sanığın bu beyanlarını yerinde gördü ve sanık hakkındaki şikayetinden vazgeçti. Sanığı bir seferliğine affettiğini söyledi'.

TEKRAR YİĞİTLİĞİ VARSA...


Yani ben Tezcan Candan'ı affettim ve beraat etti.Hadi hodri meydan şimdi tekrar yiğitliği varsa 'Ben bunu Melih Gökçek için söyledim' desin. Bak başına o zaman neler geliyor. Biz affetmesini biliriz. Benden özür dilemiş oldu ve bende onun özrünü kabul ettim.

BEYAZ GAZETE