Gazetecileri Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

BYEGM Çanakkale İl Müdürlüğü ve SGK İl Müdürlüğü’nün düzenlediği ‘Basın Mevzuatı ve Gazetecilerin Özlük Hakları’ konulu bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Gazetecileri Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı
SGK İl Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda BYEGM Çanakkale İl Müdürü Murat Dereli, SGK İl Müdürü Basri Tümsek, Basın İlan Kurumu (BİK) Çanakkale Şube Müdürü H. Hüseyin Kemal, Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hafize Akıncı ve gazeteciler katıldı.

Toplantının açılışında Basın Kartı Yönetmeliği’nde yapılan son değişiklikler ile ilgili bilgi veren BYEGM İl Müdürü Murat Dereli, Çanakkale ve Balıkesir illerindeki basın kartı sayısının bekleme aşamasında olanlarla birlikte 2014 başından 2015 sonuna kadar yüzde 231 ve Basın Trafik Kartı sayısının yüzde 511 arttığı bilgisini verdi.

BİK Çanakkale Şube Müdürü H. Hüseyin Kemal, kurumunun basın mensuplarına sağladığı sosyal ve mali haklar hakkında konuşurken, toplantıya ev sahipliği yapan SGK İl Müdürü Basri Tümsek ise toplantının faydalı bir çalışma olacağını düşündüğünü ifade etti.

Açılış konuşmalarının ardından SGK personeli Baran Selçuk fiili hizmet zammı ve emeklilik merkezinde 5953 sayılı kanunun getirdiği yenilikleri, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü personeli Devrim Karaca ise gazetecilerin kıdem tazminatı hakkı, çalışma süreleri ve izin kullanım hakkı ile ilgili konularda sunumlar gerçekleştirdi. Soru-cevap bölümünün ardından, BYEGM Çanakkale İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan hediye kitleri dağıtıldı.
Kaynak: İHA