Bursa'da Kamyon Garajındaki Cinayetle İlgili Dava

Mustafakemalpaşa'da kamyon garajında babasını öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan sanığın yargılandığı davanın üçüncü duruşması yapıldı.

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde geçen yıl eylül ayında babası Ahmet Açıkgöz'ü öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan 27 yaşındaki Enver Açıkgöz'ün yargılanmasına devam edildi.

Bursa 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın üçüncü duruşmasına, sanık Enver Açıkgöz ile tarafların avukatı katıldı.

'Yakın akrabayı öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle hakkında dava açılan Açıkgöz, savunmasında olay günü babası ile amcasının kamyon garajında alkol aldığını söyledi.

Annesinin kendisinden babasını alıp eve getirmesini istediği için kamyon garajına gittiğini belirten Açıkgöz, 'Babam gelmek istemedi. Kamyona bindirirken düştü. Amcamı görünce korkup kaçtım. Babam da arkamdan yaklaşık 100 metre koşup yere düştü. Yanına gidip kaldırmak istedim. Kilolu olduğu için kaldıramadım, ben de üzerine düştüm. Babamı ben öldürmedim, başına çekiçle vurmadım.' diye konuştu.

Sanık avukatı, müvekkilinin suçsuz olduğunu öne sürerek, tahliyesini talep etti.

Mahkeme heyeti, Ahmet Açıkgöz'ün ölüm nedeninin tespiti için İstanbul Adli Tıp Kurumundan raporun beklenmesine ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

Mustafakemalpaşa ilçesi Yunusemre Mahallesi'nde, 29 Eylül 2015'te başından yaralanan babası 58 yaşındaki Ahmet Açıkgöz'ü hastaneye götüren Enver Açıkgöz, sağlık görevlilerine onun kamyondan düştüğünü söylemişti. Olay yerindeki müdahalesinin ardından Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edilen Ahmet Açıkgöz, iki gün sonra yaşamını yitirmişti. Savcılık, başında darp izlerine rastlanan Ahmet Açıkgöz'ün ölümünü şüpheli bularak soruşturma başlatmıştı. Polisin yaptığı araştırmada, kamyon garajında babasıyla tartıştığı ve elinde çekiç bulunduğu belirlenen Enver Açıkgöz gözaltına alınmış, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.
Kaynak: AA